HomeStiriBusiness & TehnologieO alt fel de abordare a securității fizice a centrelor de date
o-alt-fel-de-abordare-a-securitatii-fizice-a-centrelor-de-date

O alt fel de abordare a securității fizice a centrelor de date

o-alt-fel-de-abordare-a-securitatii-fizice-a-centrelor-de-dateUn director din cadrul Assa Abloy spune că o nouă abordare a securității fizice a centrelor de date presupune o evaluare care începe la interior.

Chris Hobbs, Director al departamentului Enterprise Partner Business Development al Assa Abloy Door Security Solutions spune, într-un articol preluat de datacenterjournal.com, că felul în care este stabilită paradigma pentru securitate fizică într-un centru de date a ajuns a ajuns aproape să fie total diferită în ultimii ani.

Înainte centrele de date erau protejate la fel ca alte clădiri. Ceea ce era important era perimetrul și apoi interiorul clădirii, dar ce este cel mai valoros la un centru de date se află tocmai în centru: serverele.

Astfel, în ceea ce privește securitatea fizică, se începe de la locul unde se află serverele și apoi se ajunge în exterior. Producătorii trebuie să facă o schimbare în produsele oferite celor care dețin, administrează și asigură securitatea centrelor de date.

Noul punct de plecare pentru securitatea fizică a centrelor de date este o încuietoare care să controleze accesul la fiecare server în parte și care poate oferi o listă cu toate accesările. Acesta se poate conecta la sistemul de control acces cu sau fără fir în funcție de ce este folosit. Poate restricționa accesul la anumite servere, putând spune cine a accesat un server și când.

Odată securizate serverele se poate trece la securizarea perimetrului, mai exact punctele de acces în camera lor. Folosirea datelor biometrice a devenit ceva obligatoriu pentru camerele serverelor.

Măsurile robuste de securitate erau reprezentate înainte de structuri construite în așa fel încât semănau cu cele folosite într-un depozit care nu avea securitate robustă. Mai nou clădirile includ uși care sunt rezistente la efracție, rezistente la gloanțe, uși izolate termic și alte opțiuni care trec dincolo de control accesul tradițional.

Dispozitivele fără fir aduc flexibilitate și alte beneficii pentru securitatea fizică a clădirii. Noi standarde ajută și ele la dezvoltarea produselor de securitate și ajută la impulsionarea comportamentelor celor care le dețin.

Securitatea fizică este o problemă importantă pentru un centru de date și este întărită în special la margine, conform securityportal.ro.

Amenințările fizice și de mediu sunt la fel dăunătoare și costisitoare pentru operațiile centrelor de date ca atacurile cibernetice și alte amenințări asupra rețelei. Confrom institutului Ponemon, aproape o pătrime dintre pauzele datorate unor defecțiuni sunt atribuite erorilor umane sau accidentelor ca supraîncălzirea, scurgeri, incendii și pătrunderi neautorizate.

Securitatea infrastructurii presupune în primul rând protecție împotriva sabotării, spionajului și furtului de date, iar pericolele cauzate de activitatea obișnuită de zi cu zi a personalului prezintă un risc mai mare în majoritatea cazurilor.

Securitatea fizică este de multe ori asociată cu control acces, dar oferă protecție și împotriva incendiilor, inundațiilor sau altor amenințări ale mediului.

O provocare suplimentară pentru centrele de date ale companiilor este potențiala lipsă de a conștientizării securității și a cooperării între personalul IT și cel de securitate și angajați. Deși prioritățile și abordările diferă, trebuie să lucreze împreună pentru același scop: securizarea centrului de date. Toate riscurile de securitate fizică au un element comun: oamenii.

 

 

 

Share With: