404 Not Found


nginx
Nu întotdeauna folosirea recunoașterii faciale trebuie să fie controversată - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Nu întotdeauna folosirea recunoașterii faciale trebuie să fie controversată

Folosirea recunoașterii faciale de către poliție nu trebuie să fie întotdeauna controversată, chiar dacă a fost interzisă de unele state din SUA.

Folosirea recunoașterii faciale de către autoritățile de aplicare a legii, școli și alte instituții este o problemă foarte discutată în ultima vreme. Îngrijorările că tehnologia violează dreptul la confidențialitate și identifică greșit persoanele de culoare a făcut ca unele orașe, precum San Francisco și Oakland, să interzică folosirea acesteia de către poliție și alte instituții guvernamentale, precizează securityinfowatch.com.

cu toate acestea, în ciuda obiecțiilor parlamentarilor și celor care militează pentru intimitate, sistemele de recunoaștere facială continuă să fie dezvoltate de industria de securitate cu o rată exponențială, cu ajutorul tehnologiei deep learning și analizei video. Unii utilizatori finali, precum districtul școlar Lockport din New York, au continuat planurile de implementare al recunoașterii faciale în ciuda opoziției covârșitoare, crezând că securitatea pe care o oferă depășește cu mult orice potențială amenințare asupra confidențialității elevilor și personalului.

Tehnologia cu siguranță adaugă valoare când este folosită în mod adecvat”, spune Kevin Freiburger, Director al departamentului Identity Programs al furnizorului de soluții de verificare a identității, Valid. Freiburger spune că oamenii se tem că guvernul federal ar putea folosi tehnologia pentru a încerca să urmărească persoanele care au probleme cu reședința.

Sean McGrath, Digital Privacy Expert al ProPrivacy, este de părere că capcanele folosirii recunoașterii faciale sunt mai mari decât potențialele beneficii. Chiar și în cazul municipalităților care pun restricții puternice asupra folosirii recunoașterii faciale de către poliție și alte agenții guvernamentale, McGrath spune că va fi greu pentru ca legislația să țină pasul cu tehnologia.

Freiburger spune că una dintre concepțiile greșite legate de recunoașterea facială este aceea că hackerii vor putea face ravagii dacă reușesc cumva să fure informațiile biometrice ale sistemelor de recunoaștere facială fără alte informații adiționale.

În Marea Britanie este pusă sub semnul întrebării folosirea recunoașterii faciale live, dar aceasta pune în umbră folosirea tehnologiei de către polițiști în alt mod. Recunoașterea facială este deja încorporată în munca de zi cu zi a departamentelor de poliție și ajută la identificarea persoanei care stă în fața polițistului, scrie sourcesecurity.com.

Simon Hall, CEO al Coeus Software, spune că folosirea recunoașterii faciale în acest scop nu ar trebui să fie pusă sub semnul întrebării. Coeus Software a creat PoliceBox, un software pe care polițiștii îl folosesc zilnic pe smartphone în munca lor.

„Verificarea identității unei persoane care stă în fața ta prin intermediul recunoașterii faciale nu ar trebui să fie mai controversată decât luarea unei amprente în același scop”, spune Hall. „Nu vorbim aici despre supravegherea în masă, ci despre posibilitatea de a folosi tehnologia pentru a face mai eficientă ziua unui polițist. Verificarea documentului de identitate al unei persoane este un proces care necesită mult timp dacă trebuie să o duci la secție, așadar să poți face acest lucru mai repede ar trebui să fie binevenit ca un pas pozitiv pentru modernizarea poliției.

Hall spune că scopul PoliceBox este doar de a verifica identitatea, dar poate fi realizată mai repede dacă polițistul poate face asta direct cu telefonul mobil. Folosirea recunoașterii faciale pentru a identifica rapid suspecți prin intermediul supravegherii în masă este mai controversat, spune Hall.

În primul rând este vorba despre primirea consimțământului. În contextul folosirii recunoașterii faciale în situațiile publice, este foarte dificil să informezi pe toată lumea să sunt observați, așadar nu își pot da consimțământul în mod informat, spune Hall. Apoi oamenii nu pot să aleagă să nu facă parte din acest proces.

În al doilea rând, analizarea multor imagini și compararea lor cu multe alte imagini din baza de date are o probabilitate mai mare de a produce rezultate false ceea ce rezultă într-o posibilă percepere a situației drept hărțuire de către persoanele care sunt identificate greșit, spune Hall.

În ultimul rând, Hall spune că există îngrijorări legitime cu privire la faptul că tehnologia ar putea fi folosită pentru a discrimina sau controla populația.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019