[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Noul Lenovo ThinkPad T490 Healthcare Edition folosește un cititor de amprente de la HID Global

Lenovo a lansat recent un laptop destinat sistemului medical. Lenovo ThinkPad T490 folosește cititorul de amprente de la Crossmatch, care face parte din HID Global.

Un nou laptop de la Lenovo, destinat sectorului medical, folosește securitatea biometrică pentru a păstra în siguranță informațiile pacienților, datorită Crossmatch. Cu ocazia unui eveniment organizat anul acesta, Crossmatch a anunțat că Lenovo ThinkPad T490 Healthcare Edition folosește cititoare de amprentă care respectă standardul FIPS 201, scrie findbiometrics.com.

Nu este prima dată când Lenovo a integrat un cititor de amprentă în dispozitivele sale. ThinkPad X1 Tablet, un dispozitiv doi în unu lansat în 2016, are un senzor de amprentă de la Synaptics. La fel și un alt dispozitiv lansat mai apoi în același an, Lenovo Yoga Book. Dar se pare că pentru sistemul medical, Lenovo s-a simțit obligată să aleagă o soluție biometrică de la un nou furnizor.

Crossmatch a fost achiziționată de HID Global în septembrie 2018.

Personalul administrativ și cel medical din spitale și clinici trebuie să se asigure că informațiile rămân în siguranță și că accesul al dispozitivele lor este controlat. Asta devine o provocare pentru laptopurile care sunt mutate printr-o întreagă clinică și sunt accesate de mai mulți utilizatori. Folosind tehnologia de citire a amprentelor de la Crossmatch, se adaugă un nivel de administrare a identității biometrice care protejează accesul, informațiile și activitățile online ale dispozitivului, scrie businesswire.com.

Integrarea tehnologiei de citire a amprentelor a Crossmatch în noul ThinkPad al Lenovo permite profesioniștilor din domeniul medical să își păstreze informațiile în siguranță și să controleze ce le accesează fără a-i încetini când oferă îngrijiri medicale”, spune John Hinmon, vicepreședinte de Marketing la Crossmatch.

Crossmatch oferă o gamă completă de cititoare de amprente și module – de la cele mici care pot fi integrate pe dispozitivele mobile până la cele mari care sunt reprezentate de cititoare de amprentă care se conectează la computer printr-un port USB.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019