Căderea pasagerilor peste bord continuă să fie o îngrijorare pentru siguranța la bordul vaselor de croazieră și a pasagerilor lor. Acțiunile recente ale industriei și legile adoptate recent necesită sisteme care pot detecta și informa cu acuratețe despre aceste tipuri de evenimente pentru a ajuta la asigurarea siguranței pasagerilor, scrie securityinfowatch.com.
PureTech Systems a primit licența pentru Sistemul și Metoda de Detecție a Incidentelor de tipul Om peste Bord („System And Method For Man Overboard Incident Detection”), continuând dezvoltarea analizei video geospațiale a companiei care se adresează acestei probleme de securitate.
Noua tehnologie țintește două noi nevoi ale utilizatorului final, o detecție exactă și puține alarme false. Produsul folosește două surse video care sunt amplasate în părți opuse și monitorizează aceași zonă, comparând cele două imagini video împreună cu date care indică coordonatele spațiale pentru a detecta cât mai sigur căderea unei persoane. De asemenea, se verifică și caracteristicile obiectului căzut, mărimea obiectului, locația, timpul, viteza, accelerația și traiectoria pentru a clasifica cu exactitate o cădere, în timp ce elimină situațiile care ar putea crea o alarmă falsă. În plus, compania susține că o persoană care se cațără pe o structură ar crea o alarmă cu privire la un potențial eveniment de intruziune sau piraterie.
„Compania noastră continuă să dezvolte noi algoritmi pentru viziunea computerului pentru a se adresa problemelor din lumea reală,” explică Larry Bowe, președinte și CEO al PureTech Systems. „Acest patent deosebit este primul care se adresează în mod special folosirii analizei video pentru aplicații de siguranță,” continuă Bowe, citat de i-hls.com.
„Vom continua să inovăm și să extindem ofertele video inteligente pentru a îndeplini nevoile pieței de securitate, siguranță și informații de business,” a mai spus Bowe.
Tehnologia folosită de sistemul de detecție al PureTech este combinată cu un sistem de andministrare video geospațială numit PureActiv și o interfață de utilizare, special creată pentru a oferi echipajului unei nave informații în timp real despre situație astfel încât să poată trimite imediat echipe de căutare și salvare în cazul în care cineva cade de la bodul navei.
Tehnologia mai poate fi aplicată și pentru poduri, platforme petroliere, transporturi comerciale navale, operatori de feriboturi, precum și în domeniul militar.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…