[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

NEC investește în compania Tascent, producător de soluții biometrice pentru iris

NEC Corporation, care a anunțat recent că va oferi un sistem de recunoaștere facială pentru Jocurile Olimpice din 2020, a anunțat recent că a investit în compania Tascent, producător de soluții biometrice pentru iris.

NEC Corporation, Tano Capital și Min Aik Technology au investit 19,5 milioane de dolari în Tascent, o companie din Statele Unite care este cunoscută pentru producția de soluții biometrice de recunoaștere a irisului, scrie secureidnews.com.

NEC dezvoltă tehnologii de identificare biometrică de mai bine de 40 de ani. Tascent, înființată în 2015, furnizează sisteme de identificare biometrice multi-modale, inclusiv tehnologie de control optică pentru a captura de la distanță imagini de înaltă calitate a irisului foarte repede și o interfață care ghidează utilizatorii pentru captarea unor informații biometrice exacte.

Investiția din 2015 a dus la strângerea a 18,5 milioane de dolari. Anul acesta, NEC a investit cel mai mult în Tascent, scrie optics.org.

NEC, care vinde propriul sistem biometric numit “Bio-IDiom”, spune că dispozitivul de identificare a irisului – care funcționează datorită camerelor cu infraroșu – a fost numit „cel mai exact din lume” de către National Institute of Standards and Technology (NIST) din statele Unite.

Valoarea investiției celor de la NEC nu a fost făcută publică. În ultimul timp, cererea de identificare biometrică multi-modală pentru îmbunătățirea securității este într-o creștere rapidă. În acest mediu, se așteaptă ca piața de identificare a irisului să aibă parte de o creștere semnificativă, scrie sourcesecurity.com.

Această investiție și parteneriatul va permite celor două companii să îmbunătățească împreună capacitatea de recunoaștere a irisului, folosind controlul optic și tehnologiile UI ale Tascent și motoarele biometrice avansate ale NEC. Cele două companii vor creea cea mai nouă generație de tehnologie de autentificare a irisului pentru piața de siguranță publică.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019