HomeStiriBusiness & TehnologieMotivul pentru care parolele sunt mai sigure ca scanarea irisului si a amprentelor
motivul-pentru-care-parolele-sunt-mai-sigure-ca-scanarea-irisului-si-a-amprentelor

Motivul pentru care parolele sunt mai sigure ca scanarea irisului si a amprentelor

motivul-pentru-care-parolele-sunt-mai-sigure-ca-scanarea-irisului-si-a-amprentelorScanarea amprentelor și a irisului sunt un mod foarte interesant de a accesa telefonul, dar nu este suficient de puternic pentru a înlocui parola sau PIN-ul pentru conturile bancare.

Conform lui Nick FitzGerald, cercetător și specialist în detecția amenințărilor la ESET s-ar putea ca scanarea amprentelor și a irisului să nu fie niciodată suficient de puternice. Spune că băncile trec prea repede la identificarea biometrică, datorită cererii de comfort din partea clienților, scrie businessinsider.com.au. 

Un articol recent din Sydney Morning Herald a subliniat marea schimbare de la unele dintre cele mai mari bănci din lume pentru a oferi nu doar autentificarea pe bază de amprentă, dar și autentificare cu ajutorul irisului pentru logarea pe conturi cu ajutorul telefoanelor mobile. 

Altele oferă o thenologie de recunoaștere facială și recunoaștere a vocii. 

Toți atrag clienții cu același discurs – informația biometrică este unică. 

FitzGerald spune că deși este unică, un aspect al acesteia nu este unic. 

Indifierent de metoda de autentificare biometrică pe care băncile aleg să o folosească, acestea (informațiile biometrice) vor trebui să fie convertite într-un fel de reprezentare digitală pe dispozitivul care le înregistrează, ca scanerul de amprente de pe telefon sau laptop.” 

„Dacă dispozitivele nu sunt bine securizate, infractorii cibernetici pot “înregistra” acea reprezentare digitală și o pot depărta sau replica pentru propriile scopuri necinstite.” 

Astfel este mai ușor pentru infractori să fure informațiile biometrice după ce au fost înregistrate pe un dispozitiv. 

„Parolele pot fi anulate și înlocuite când este nevoie. Caracteristicile fizice nu, sau poate numai pentru un număr mic de incidente,” spune FitzGerald. 

FitzGerald crede tebuie să se discute mai mult înaintea grabei de a oferi cele mai inovative și eficiente metode de acces care să înlocuiască definitiv parolele și PIN-urile „incomode”.

Share With: