Motivele pentru care avem nevoie de un sistem de securitate și de ce să ne supraveghem video casa
O imagine nu face cât o mie de cuvinte și ultimul lucru pe care un hoț îl vrea este un video cu el în timp ce comite un furt.
Camerele video au evoluat mult de la primele zile în care costau o avere și înregistrau imagini alb-negru. În zilele noastre, camerele video înregistrează imagini de înaltă definiție, pot fi activate de senzori de mișcare, înregistrează imagini în întuneric cu ajutorul viziunii nocturne, includ difuzoare și microfoane și sunt ascunse și discrete. Există o varietate de camere video din care proprietarii caselor pot alege camerele care includ cele mai importante funcții pentru ei, conform safewise.com.
Un sistem de securitate nu poate oferi imagini clare cu ceea ce se întâmplă în locuință și împrejurul ei fără supraveghere video. Acum este posibilă vizionarea imaginilor în timp real oriunde te-ai afla. De asemenea, camerele de supraveghere descurajează hoții, deoarece aceștia nu vor să fie surprinși. O funcție importantă a camerei video o reprezintă cea de comunicare. Proprietarii pot avertiza hoții că vor chema poliția.
De asemenea, camerele pot fi folosite în interiorul locuinței și pentru a monitoriza animalele de companie. Un alt beneficiu este reprezentat de îmbunătățirile aduse camerelor de supraveghere de exterior. Înainte, exteriorul casei era greu de supravegheat deoarece sistemul de securitate era limitat de vizibilitatea redusă pe timp de noapte. Acum camerele cu viziune nocturnă și iluminatul declanșat de senzori de mișcare fac ca acest impediment să fie eliminat.
Montarea unui sistem de supraveghere video este recomandată chiar și pentru cei care locuiesc în cartiere liniștite și sigure. Există mai multe motive pentru a instala un sistem de supraveghere video acasă. Printre acestea se mai numără sentimentul de siguranță, descurajarea hoților, pentru a vedea dacă cei dragi și animalele de companie se simt bine, imaginile video pot fi folosite pentru a denunța hoții, scrie mobileappdaily.com.
În cazul zgomotelor neașteptate, proprietarii pot dormi liniștiții deoarece pot vedea pe camerele video ce a cauzat zgomotul.
În cazul hoților, aceștia ar putea fi descurajați de prezența camerelor de supraveghere video. Există și camere false de supraveghere, dar acestea nu sunt o soluție fiabilă. Chiar și camerele de supraveghere care funcționează ar putea fi dezactivate sau furate de cei mai ingenioși hoți.
De asemenea, camerele pot fi folosite pentru a monitoriza activitatea copiilor.
Există și camere special create pentru iubitorii de animale. Furbo Dog a fost special creată pentru deținătorii de câini și pe lângă imaginile video HD cu viziune nocturnă și un unghi mare, include un microfon și un difuzor, poate permite utilizatorului să îi dea ceva bun animalului de companie. Când camera detectează lătrături transmite o notificare pe aplicația din telefonul mobil, care poate fi folosită pentru a comunica cu animalul de companie.
Petzi Treat Cam se adresează deținătorilor de pisici. Aceștia pot să ofere pisicii un deliciu și să îi vorbească prin intermediul aplicației pentru iOS și Android. Camera are un difuzor care permite să îi vorbești pisicii și un ecran pe care pisica îți poate vedea fața.
Supraveghere video este doar o parte a sistemului de securitate pentru acasă. Componentele acestuia pot ajuta nu doar la supravegherea locuinței, ci și la securizarea acesteia, conform reolink.com.
Camera de supraveghere poate proteja și împotriva incendiilor. În plus sistemul de securitate poate include detectoare de fum și de căldură pentru o depistare cât mai rapidă a focului. Sistemul de securitate ar putea fi folosit și pentru a monitoriza felul în care este folosită electricitatea. De asemenea, în Statele Unite, deținerea unui sistem de securitate reduce substanțial costul asigurării pentru casă, care este o necesitate.
Un alt aspect important al sistemului de securitate pentru acasă este faptul că poate ajuta la detectarea monoxidului de carbon. Multe persoane mor anual din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon, un gaz fără miros și culoare care provine de la sistemele de încălzire, cuptoare și arderea lemnului printre altele. Un detector de monoxid de carbon ar putea alerta din timp proprietarii pentru ca aceștia să iasă din casă și să aerisească locuința înainte să fie prea târziu.
Alte aspecte importante sunt automatizarea locuinței, monitorizarea 24/7, primirea de ajutor medical de urgență când pacientul nu poate chema singur salvarea și din nou monitorizarea de la distanță, când suntem plecați, prin intermediul camerelor de supraveghere ale sistemului de securitate.