[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Monitorizare video pentru parcurile din Bacău

Parcurile din municipiul Bacău dispun de monitorizate video pentru a preveni actele de vandalism, dar și pentru a crește gradul de siguranță al cetățenilor.

Primarul Bacaului, Cosmin Necula, a inaugurat, miercuri, 4 septembrie, Dispeceratul video al Municipiului Bacau. Acesta are rolul de a asigura in timp real, non-stop, monitorizarea imaginilor oferite de cele 64 de camere video instalate in oraș, scrie bacau.net.

Operatori calificați ai Poliției Locale supraveghează 24 din 24 h parcurile în care au fost amplasate echipamentele, după cum urmează:

– Parcul Cancicov (16 camere)

– Parcul Catedralei (8 camere)

– Parcul Nord (8 camere)

– Parcul Sud (8 camere)

– Parcul Olimpic (8 camere)

– Parcul Gherăieşti (16 camere)

Echipamentele achiziționate sunt de înaltă performanță, oferind imagini de mare precizie (camere video cu rezoluție 4K, zoom optic 22x, 25 de cadre pe secundă). Practic, tehnica disponibilă poate efectua zoom-ul necesar pentru a reda perfect chiar și imaginea unei monede de 50 de bani.

Un sistem de 64 de camere video performante, coordonate de Centrul de Afaceri, contribuie la siguranța cetățenilor și prevenirea unor fapte ilegale în toate parcurile din municipiul Bacău. Planurile primăriei Bacău vizează extinderea sistemului, o parte importantă fiind sistemul de monitorizare a intersecțiilor care se va realiza cu fonduri europene, scrie zdbc.ro.

Siguranța cetățenilor este pe primul loc iar sistemul de supraveghere implementat este un sprijin real pentru identificarea unor eventuale incidente, situații de risc și pentru intervenție cât mai rapidă a Poliției Locale sau a altor instituții de ordine și siguranță publică”, a precizat primarul Cosmin Necula.

Pentru a preveni actele de vandalism, dar și pentru a crește gradul de siguranță al cetățenilor, municipalitatea băcăuană a amplasat camere video de supraveghere în parcurile din oraș. Acestea transmit imaginile la Dispeceratul Poliției Locale, unde politiștii supraveghează în permanență monitoarele și decid ce măsuri trebuie luate, scrie desteptarea.ro.

Aceste camere sunt doar punctul de plecare”, a declarat primarul Cosmin Necula. „Sper ca până la finele anului să fie gata amplasarea camerelor video în zece sensuri giratorii din oraș”.

Acum se lucrează la instalarea de camere în piețele din Bacău. Camerele vor supraveghea atât incinta, cât și perimetrul lateral al acestor locații.

De când au fost puse în funcțiune, de circa o lună, camerele au determinat aproape 200 de intervenții ale Politiei Locale. În general, a fost vorba de persoane turbulente, care făceau scandal, sau tineri gălăgioși care mâncau semințe.

Dar au fost și cazuri critice: un agent de pază agresat în Parcul Catedralei, o altercație în Parcul Cancicov sau o persoană în scaun cu rotile căreia i s-a făcut rău la 3 dimineața. De fiecare dată au intrat pe fir echipajele de intervenție ale Poliției Locale, care au un timp de reacție de circa 3-5 minute.

Momentan, există cinci polițiști care se ocupă de supravegherea camerelor, dar în curând numărul lor se va dubla. Până acum, municipalitate a cheltuit peste 400.000 de lei cu instalarea camerelor și se preconizează să mai cheltuiască încă pe atât.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019