HomeStiriBusiness & TehnologieModul de prelucrare a imaginilor video este esențial pentru securitate
modul-de-prelucrare-al-imaginilor-video-este-esential-pentru-securitate

Modul de prelucrare a imaginilor video este esențial pentru securitate

modul-de-prelucrare-al-imaginilor-video-este-esential-pentru-securitatePosibilitatea de a oferi imagini video cu tot ce a făcut un suspect în cazul unei infracțiuni  este o unealtă puternică pentru poliție.

În contextul tenologiilor actuale ca Internet of Things, analiză video, inteligență artificială și altele, abilitatea de a genera informații valoroase de la imagini video neprelucrate devine o necesitate. Cu uneltele necesare, volumul de date analizate, accesibilitatea la nivelul organizației și aplicațiile pentru securitate, siguranță, operații și dincolo de ele, potențialul  tehnologiilor de supraveghere video poate fi realizat, scrie SecurityInfoWatch.com.

Folosirea supravegherii video de către toate sectoarele (agențiile de aplicare a legii, transporturi, etc) în orașe crește constant. Industria de supraveghere video a avut parte de schimbări majore în ultimii ani. cu toate acestea apare o provocare fundamentală: există mai multe imagini video decât ochi care le pot urmări.

Informațiile video pot fi analizate în trei mari categorii: înfățișare, dinamică și statistici. Înfățișarea se axează pe identificarea obiectelor de interes și analizarea lor. Dinamica se exează pe înțelegerea modelelor de mișcare, traictorie, viteză, direcție și altele. Statisticile adaugă informație în plus care permite înțelegerea imaginilor video la un alt nivel ca de exemplu cum poate influența deciziile de business.

Soluțiile de siguranță publică, printr-o soluție robustă de analiză video pot înțelege multe din cantități mari de date colectate de la dispozitivele Internet of Things, scrie gcn.com.

Hitachi Insight Group spune că noua sa tehnologie, Hitachi Video Analytics, va putea extrage mai multe informații de la imaginile surprinse de camerele de supraveghere deoarece se axează pe securitate și informații operaționale. Informațiile operaționale pot număra și urmări oamenii dintr-o mulțime, mașinile pe autostradă, cumărătorii dintr-un mall și să urmărească spațiile de parcare. Capacitățile de securitate includ detecția intruziunilor și recunoașterea facială.

Un exemplu este că sistemul poate identifica un pachet suspect pe aeroport și alerta forțele de ordine responsabile. Dacă pachetul pare a fi periculos, același sistem poate folosi recunoașterea facială pentru a urmări persoana care l-a lăsat. Dacă persoana respectivă și-a parcat mașina la aeroport o poate identifica folosind recunoașterea plăcuței de înmatriculare.

 

 

 

Share With: