HomeStiriBusiness & TehnologieMinistrul german de interne vrea să extindă folosirea recunoașterii faciale în spațiul public
ministrul-german-de-interne-vrea-sa-extinda-folosirea-recunoasterii-faciale-in-spatiul-public

Ministrul german de interne vrea să extindă folosirea recunoașterii faciale în spațiul public

ministrul-german-de-interne-vrea-sa-extinda-folosirea-recunoasterii-faciale-in-spatiul-publicMinistrul german de interne, Thomas de Maiziere, vrea să extindă folosirea software-ului de recunoaștere facială în spațiul public pentru a ajuta la lupta împotriva terorismului.

„Dacă software-ul chiar funcționează sigur, ar trebui să poată fi folosit împotriva delictelor majore în alte locuri în care camerele video publice au fost instalate,” a fost citat de Maiziere în ediția de duminică a ziarului Tagesspiegel din Berlin, scrie securityinfowatch.com.

Prima testare a unui software de recunoaștere facială în Germania are loc în stația de tren Suedkreuz din Berlin, cu scopul de a face mai ușoară detecția și prinderea suspecților de terorism și crime violente.

De asemenea, Germania plănuiește adoptarea unei noi legi care să ofere autorităților dreptul de a intercepta mesaje private și de a  amprenta copiii care au împlinit vârsta de 6 ani, conform unei declarații a ministrului de interne la o întâlnire cu guvernul, scrie dnaindia.com.

Miniștrii guvernului și ai statelor federale au spus că serviciile de mesagerie criptate, ca WhatsApp și Signal permit militanților și criminalilor să evite supravegherea.

Miniștrii sunt de acord și cu scăderea vârstei de amprentare a minorilor solicitanți de azil, de la 14 la 6 ani. Ministrul bavarez de interne Joachim Herrmann, a declarat pe 3 iunie că vrea ca serviciile secrete să poată monitoriza copii.

Miniștrii sunt de acord și cu îmbunătățirea comunicațiilor între multele agenții regionale de investigație și poliția națională, care sunt decentralizate în această țară.

 

 

 

Share With: