HomeStiriBusiness & TehnologieMembrii Congresului SUA vor răspunsuri de la Amazon despre Rekognition
Recunoastere faciala pentru securitatea masinii

Membrii Congresului SUA vor răspunsuri de la Amazon despre Rekognition

Recunoastere faciala pentru securitatea masiniiMembrii Congresului SUA au trimis o scrisoare către Amazon în care pun întrebări despre potențialele amenințări asupra intimității cetățenilor care ar putea apărea în cazul software-ului de recunoaștere facială.

Un grup de democrați ai Congresului american au trimis încă o scrisoare lui Jeff Bezos, CEO Amazon, în care îi cer să spună dacă tehnologia de recunoaștere facială, Rekognition, folosește mecanisme de control adecvate pentru a proteja libertățile civile, scrie fedscoop.com.

Nu este prima dată când deputații și-au arătat îngrijorarea. În iulie, după ce a fost realizat un studiu, de către American Civil Liberties Union, folosind Rekognition, 28 dintre membrii Congresului au fost identificați greșit ca persoane arestate pentru infracțiuni. După acest incident, doi reprezentanți au trimis fiecare câte o scrisoare.

Scrisoarea lui Markey a avut șapte întrebări și, conform celei mai recente scrisori, se pare că Amazon nu a reușit să ofere „suficiente” răspunsuri la trei dintre acestea.

Teresa Carlson, vicepreședinte pentru sectorul public la Amazon, spune că compania furnizează toate instrumentele de recunoaștere facială, dar aplicația finală este construită de poliție.

Opt membrii ai Congresului Statelor Unite vor răspunsuri de la Amazon cu privire la îngrijorările legate de intimitatea oferită de software-ul de recunoaștere facială care este folosit de unele departamente de poliție, scrie nbcnews.com.

Aceștia au spus în scrisoarea adresată Amazon, miercurea trecută, că compania nu a reușit să ofere suficiente răspunsuri la întrebările adresate înainte despre programul de recunoaștere facială, numit Rekognition.

Scrisoarea cerea transparență legată de exactitatea software-ului și protecțiile integrate în acesta. Întrebările au venit ca urmare a unor descoperiri recente care sugerează că Amazon ar promova acest produs în rândul organelor de aplicare a legii fără a lua măsuri de precauție adecvate, mai exact transferarea informațiilor către serverele Amazon pentru folosirea recunoașterii faciale.

Membrii congresului spun că Amazon nu oferă pregătire pentru polițiștii care folosesc software-ul de recunoaștere facială. Aceștia i-au cerut lui Bezos să le răspundă la întrebări până pe 13 decembrie cel târziu.

Share With: