404 Not Found


nginx
Măsurile de securitate propuse în ultima vreme pentru școlile din SUA - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Măsurile de securitate propuse în ultima vreme pentru școlile din SUA

Un proiect de lege recent din statul Florida propune butoane de panică care să nu declanșeze alarme sonore, dar care să alerteze poliția.

Un proiect de lege propus recent va cere instalarea în școlile din statul Florida, SUA, de butoane de panică care să alerteze în liniște poliția, scrie wptv.com.

Alarmele vor fi folosite în cazul unui incident armat sau în cazul oricăror altor urgențe. Măsura fost numită „Alyssa’s Law” după o elevă ucisă în urma unor împușcături care au avut loc pe 14 februarie 2018 la un liceu din Florida.

Proiectul de lege a fost redactat în decembrie 2018 și va obliga fiecare clădire din campusul educațional, fie că este școală primară, gimnazială sau liceu să fie echipată cu cel puțin un buton de panică.

O lege asemănătoare a fost adoptată pe șase februarie în New Jersey. Proiectul de lege al celor din Florida definește butonul de panică drept un sistem de securitate mut care alertează poliția de existența unei urgențe. Dacă va fi adoptată, legea va intra în vigoare la 1 iulie.

În New Jersey sunt 2.500 de școli publice care vor trebui să instaleze butoane de panică sau mecanisme de urgență alternative aprobate de Ministerul Educației din SUA, conform kgun9.com.

Instalarea alarmelor ar costa între 2,5 milioane de dolari și 12,5 milioane de dolari.

Asta nu este singura măsură de securitate suplimentară luată de autorități în SUA. Un district școlar din New York își actualizează politicile de securitate legate de software-ul de recunoaștere facială, relatează securityinfowatch.com.

Școlile din districtul Lockport au cheltuit recent 1,4 milioane de dolari, dintr-un fond total de dintr-un total de 4,2 milioane de dolari, pe implementarea unei soluții de recunoaștere facială de la Aegis. Comitetul școlar a aprobat noua politică de securitate în decembrie. Noua politică de securitate adăugată are legătură cu folosirea de sisteme de securitate și protecția intimității personale. Aceasta clarifică faptul că doar trei persoane de bază din conducerea instituției au acces, pe bază de parolă, la baza de date a sistemului. Tipul de acces este unul cu cele mai înalte privilegii de securitate. În plus personalul care va avea acces la sistemele hardware de securitate și bazele de date vor primi o pregătire prealabilă.

O altă regulă suplimentară prevede ca în cazul unei identificări greșite, aceasta va fi păstrată doar pentru cercetare și îmbunătățirea sistemului de securitate și nu va face parte din înregistrările elevului.

Politica de securitate este împărțită în șase părți principale: hardware și software, accesul la sistemele hardware, accesul la baza de date a sistemului de securitate, alerte de securitate și răspunsuri, mentenanța bazei de date și intimitate.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019