[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

MAI dorește să introducă o carte de identitate care să conțină date biometrice

MAI a organizat miercurea trecută o dezbatarea privind o nouă carte de identitate care să conțină informații biometrice.

Zeci de cetăţeni au participat miercuri la dezbatarea privind noua carte de identitate pe care Ministerul de Interne doreşte să o introducă de anul viitor. Majoritatea s-au declarat împotriva acestui document care va putea conţine datele biometrice ale deţinătorului, scrie mediafax.ro.

Cetăţenii care au participat la dezbatere au fost nemulţumiţi, în primul rând, de faptul că acest buletin va putea să conţină CIP, amprente şi date privind sănătatea posesorilor, ceea ce, spun ei, îi va face vulnerabili în faţa oricui va vrea să le facă rău, inclusiv in faţa autorităţilor.

Majoritatea cetăţenilor care au participat la dezbatere au declarat că cel mai indicat ar fi ca dezbaterea publică asupra acestui proiect legislativ să se prelungească şi chiar să dea posibilitatea, celor care nu doresc noi cărţi de identitate, să păstreze actualele buletine. Reprezentanţii Ministerului de Interne au declarat că au luat act de toate opiniile şi propunerile, şi se va analiza posibilitatea ca parte dintre acestea să se regăsească în formatul noii legi.

Reprezentanţii Ministerului de Interne au explicat că estimările de costuri nu vor putea fi făcute decât după ce toate elementele de securitate ale noului document vor fi stabilite, iar accesul la informaţiile personale va fi reglementat, la fel ca până acum.

Buletinul electronic va avea dimensiuni mai mici, cat un card bancar, si va contine cateva informatii in plus fata de actualul act de identitate. Pe fata vor fi adaugate data nasterii, semnatura titularului, dar si, optional, amprentele de la doua degete, asta pe langa fotografia digitala. Iar pe verso, vor fi trecute data emiterii documentului, locul nasterii, domiciliul, codul personalizat al actului, dar si cipul efectiv, scrie stirileprotv.ro.

Cartea electronica va putea fi folosita si in relatia cetateanului cu ANAF, Directiile de taxe si impozite, banci, inspectorate scolare sau spitale.

Noul tip de buletin ar aduce garanții suplimentare de securitate, micșorând tot mai mult posibilitatea folosirii unor documente false de identitate, scrie all4romania.eu.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019