HomeStiriBusiness & TehnologieLifeDoor, dispozitivul care închide ușa automat pentru a proteja împotriva incendiilor
lifedoor-dispozitivul-care-inchide-usa-automat-pentru-a-proteja-impotriva-incendiilor

LifeDoor, dispozitivul care închide ușa automat pentru a proteja împotriva incendiilor

lifedoor-dispozitivul-care-inchide-usa-automat-pentru-a-proteja-impotriva-incendiilorÎn cazul unui incendiu, o ușă închisă este cea mai bună barieră împotiva răspândirii fumului, căldurii și flăcărilor.

LifeDoor a fost prezentată pentru prima dată la CES 2018, care a avut loc în perioada 9-12 ianuarie în Las Vegas, Nevada, SUA, scrie securityinfowatch.com.

LifeDoor este un echipament destinat închiderii unei uși de interior în momentul în care se declanșează alarma de incendiu. Este o soluție necesară deoarece cercetătorii au dovedit că închiderea ușii este importantă în cazul unui incendiu deoarece poate face diferența între 100 și 1000 de grade, între viață și moarte; copiii cu vârste într 2 și 13 ani nu sunt treziți de alarma de incendiu și pentru că din 2008 încendiile se răspândesc cu 600% mai repede decât în 1970.

Joel Sellinger, cofondator al LifeDoor, a fost pompier și este cel care a venit cu ideea.

Dispozitivul, de mărimea unei cărți de buzunar, dar care va fi mai mic pe viitor, poate fi instalat în câteva secunde pe balamalele oricărei uși, fiind lipit sau îșurubat pe ușă, scrie techcrunch.com.

Gadgetul închide ușa în momentul în care alarma de fum este declanșată. În momentul în care a închis ușa, iluminează camera și pornește propria alarmă în caz că cineva nu a auzit-o pe prima.

Dacă ușa a fost închisă de dispozitiv, asta nu înseamnă că nu va putea fi deschisă  în mod normal. 

Bateria dispozitivului ține 18-24 de luni. Producătorii plănuiesc să îmbunătățească durata de viață a bateriei și să integreze tehnologia Z-Wave petru a ajuta la obținerea de informaii suplimentare precum unde a pornit focul, dacă cineva se află în cameră și așa mai departe.

Share With: