Legislatia anti-piraterie pe Internet incinge spiritele in SUA
Legislaţia anti-piraterie pe Internet închinge spiritele în SUA. Câteva dintre cele mai mari companii din Silicon Valley ameninţă să plece din Camera de Comerţ a Statelor Unite.
Scandalul a apărut din cauza unei legi care ar face firmele din domeniul Internet-ului răspunzătoare pentru conţinutul piratat ce apare pe site-urile lor, scrie The Washington Post. Luna trecută, Yahoo a părăsit, fără a face publicitate pe această temă, puternicul grup de afaceri, care sprijină noua lege anti-piraterie. Google şi Consumer Electronics Association – care reprezintă 2.200 de firme – avertizează că ar putea să-i urmeze exemplul, transmite Rador.
Noua lege ar putea sancţiona firmele din domeniul Internet-ului în cazul în care filme, muzică sau programe supuse drepturilor de autor ar apărea pe site-urile acestora. Concomitent însă, proiectul legislativ satisface mai vechile cerinţe ale studiourilor de la Hollywood, caselor de discuri şi editurilor, care pierd anual 135 de miliarde de dolari din cauza pirateriei şi a produselor contrafăcute, conform estimărilor Camerei.
Camera de Comerţ a SUA nu obişnuieşte să comenteze public deciziile individuale ale membrilor săi. Dar susţine că proiectul de lege ce trebuie să treacă acum de Camera Reprezentanţilor şi de Senat va îmbunătăţii calitatea conţinutului media disponibil online, în acest fel având de câştigat şi firmele din domeniu.
Proiectul se apropie de etapa aprobării, iar companiile din Silicon Valley şi-au înteţit activităţile de lobby. Investitori în companii precum Twitter şi Foursquare au sosit recent la Washington pentru a încerca să-i convingă pe congresmeni să voteze împotriva legii. Facebook este membru al Camerei, însă a refuzat să comenteze politicile grupului.Twitter nu este membru.