HomeStiriBusiness & TehnologieIsraelul autorizează zborul dronelor autonome ale Airobotics
israelul-autorizeaza-zborul-dronelor-autonome-ale-airobotics

Israelul autorizează zborul dronelor autonome ale Airobotics

israelul-autorizeaza-zborul-dronelor-autonome-ale-airoboticsCompania Airobotics a anunțat că în urmă cu câteva zile că a primit autorizația de a folosi drone autonome, din partea Autorității de Aviație Civilă din Israel.

Airobotics a anunțat pe 27 martie că a primit un permis de operare în Israel al dronelor autonome, fără operator uman și care nu necesită urmărirea dronei de către o persoană. Compania a spus că în ultimele zile Autoritatea de Aviație Civilă din Israel a oferit permisul pentru misiuni de protecție și securitate la locații industriale în care dronele pot fi operate din centre speciale de comandă și control, scrie globes.co.il.

Sistemul dezvoltat de Airobotics poate economisi din costul destinat pregătirii personalului, pentru echipele care operează dronele și altele. Sistemul funcționează cu ajutorul unui computer și se poate adapta diverselor nevoi ale celor care le operează.

Sistemul a fost testat în ultimii doi ani. Testele pe drone au fost riguroase pentru a le verifica siguranța. La testele care au durat mii de ore pentru drone au participat și reprezentanți ai Autorității de Aviație Civilă.

Conform lui Ran Krauss, CEO al Airobotics, compania a început testele în 2013.

Sistemul Airobotics este compus din drone mari, capabile să poarte senzori speciali și camere care cântăresc maxim un kilogram și poate zbura timp de 30 de minute. Stația de ancorare automată la care drona aterizează pentru schimbarea bateriilor, combinată cu software, face posibilă administrarea sarcinilor dronei în funcție de nevoile grupului care o folosește.

Autoritatea de Aviație Civilă din Israel este prima din lume care autorizează zborul dronelor comerciale, în întregime autonome în spațiul aerian al țării, scrie techcrunch.com.

Dronele Airobotics sunt comercializate pentru topografiere, securitate și alte aplicații industriale. Permisiunea de a zbura fără operator înseamnă că nu este necesară prezența oamenilor de-a lungul rutei și nu există întreruperi de-a lungul drumului pe care îl parcurge datorate lipsei semnalului.

Airobotics se lansează și aterizează cu precizie. Software-ul integrat în senzorii dronelor permit o navigare, evitare a obstacolelor și completare a misiunilor planificate fără a fi necesară intervenția unui om.

 

 

 

Share With: