HomeStiriBusiness & TehnologieInteroperabilitatea este vitală pentru Orașele Sigure
interoperabilitatea-este-vitala-pentru-orasele-sigure

Interoperabilitatea este vitală pentru Orașele Sigure

interoperabilitatea-este-vitala-pentru-orasele-sigureCum ajută standardele de securitate fizică integrarea mai multor aspecte ale siguranței publice.

Majoritatea oamenilor care locuiesc în orașe mari s-au obișnuit cu un nivel relativ mare de supraveghere publică, indiferent dacă sunt polițiști care patrulează pe străzi, camere de supraveghere în mall-uri sau soluții inteligente de securitate instalate în sistemul de transport public, scrie securityinfowatch.com.

Sistemele de securitate fizică pot oferi siguranță cetățenilor, deși andministrarea și operarea acestor sisteme poate fi o provocare uneori. Orașele de multe ori folosesc sisteme de management video sau alte platforme pentru a vedea imaginile video, proteja cetățenii și propietatea, analiza incidentele, evalua securitatea și pentru a ajuta la determinarea măsurilor necesare pentru evenimente ca dezastre naturale și alte amenințări la siguranța publică. Se mai pot folosi sisteme de detecție a intruziunilor, control acces, automatizarea clădirilor și detecție a incendiilor în administrarea securității unui oraș, împreună cu supravegherea video.

Orașele care implementează această abordare de securitate conectată a fost denumite „orașe sigure” și multe dintre ele folosesc o infrastructură comună și funcționează folosind senzori și/sau camere într-o rețea municipală. Folosind acești senzori și informațiile de la multe dispozitive diferite sintetizate printr-o singură interfață, funcționarii guvernului și reprezentanții legii pot avea o privire de ansamblu asupra securității orașului.

Integrarea tuturor sistemelor este evident un aspect important care afectează mult integratorii de sisteme, care de multe ori trebuie să ofere municipalității posibilitatea de a administra securitatea dintr-un sigur punct de vedere dintr-un centru de comandă.

Standardele sunt cele care creează interoperabilitatea. Acestea sunt necesare în cazul în care integratorul trebuie să ajute la administrarea mai multor sisteme diferite, provocarea ce mai mare fiind pentru VMS, înregistrarea video și camere. Unii integratori și utilizatori finali încearcă să folosească produse de la un singur producător pentru o ușura o integrare mai largă a sistemului, dar poate opri posibilitatea de a adăuga noi produse de la alți producători. Standardele create de ONVIF pot oferi o legătură comună între componente diferite ale acestor sisteme.

În Africa, Huawei se întâlnește cu câțiva lideri guvernamentali pentru a oferi detalii despre cum ar putea soluția de oraș sigur – prezentată în Kenya la sfârșitul săptămânii trecute – să ușureze crearea unei rețele largi de orașe sigure pe întreg continentul, scrie itwebafrica.com.

Hong Eng Koh, Expert Șef în siguranța publică globală al Huawei spune că parteneriatul dintre companiile private și guvern permit soluției de oraș sigur din Kenya să devină un succes și că aceeași abordare ar trebui adoptată de orașele și țările de pe continent.

Koh spune că orașul sigur începe cu întelegerea de către cetățeni că au și ei un rol în siguranța publică, nu doar poliția și guvernul.

 

 

 

Share With: