404 Not Found


nginx
Internet of Things va remodela industria securitatii - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Internet of Things va remodela industria securitatii

Internet of Things va reprezenta un factor important pentru remodelarea industriei securității, potrivit unor noi rapoarte.

Factorul cheie pentru remodelarea industriei actuale îl reprezintă tehnologia IP, atât în sectorul video, cât și al controlului de acces și al alarmelor la efractie. Industria trece rapid la o formă IP, care s-a îmbunătățit considerabil și a crescut beneficiile pentru utilizatori.

Potrivit Security InfoWatch, companiile de securitate au profitat de această oportunitate și au demonstrat cum afacerile pot opera într-un mod mai eficient și profitabil, cu ajutorul acestei tehnologii. Conform companiei Gartner, Internet of Things va fi noul determinant pentru remodelare, însă va mai dura cel puțin cinci ani până când va pătrunde în toate aspectele industriei. Atunci când tehnologia va fi adoptată în toate sectoarele, sistemele analog vor suferi un declin rapid, susține compania.

Producătorii din domeniul securității care au înțeles noile tehnologii au acționat în direcția IP și au devenit lideri de încredere pe piață. La fel de important este faptul că au ales să promoveze tehnologia IP la toate nivelele, atât clienților cât și lanțurilor de distribuție.

Există mai mulți factori care trebuie să fie luați în considerare atunci când producătorii din domeniul securității își stabilesc modelul de afaceri, printre care se află:

Nevoia de a se adapta noilor canale de distribuție

Canalele de distribuție se schimbă, iar producătorii de tehnologie IP trebuie să analizeze modul în care își stabilesc rutele pe piață și cum formează parteneriate cu instalatorii și integratorii de sisteme, dar și cu specialiștii de distribuție care proiectează pachete de echipament.

Produselor network IP nu pot fi vândute sub formatul de ,,cutii”, la fel ca produsele analog. Potrivit unor noi cercetări, 80% dintre instalatorii de sisteme nord americani au cerut un training mai bun din partea furnizorilor de produse de supraveghere video IP și instrumente mai simple pentru a stabili interfața dintre produse.

Soluții de împachetare

Modelul tradițional din piața supravegherii video a fost constituit în jurul producătorilor specializați într-un singur produs, precum camere, VMS-uri sau DVR-uri. Aceste produse au trebuit să lucreze împreună pentru a constitui un sistem, fapt realizat prin alianțe dintre producători și furnizori VMS. În mare parte, acest proces a funcționat.

Totuși, integratorii și instalatorii de sisteme au considerat integrarea produselor un proces dificil. Pentru a depăși acest obstacol, în ultimii șase ani, mulți producători și-au extins produsele și au format parteneriate pe straturile orizontale. Acest model a funcționat bine pentru ei și este o practică întâlnită des printre toți producătorii majori de echipamente de supraveghere video.

În timp, standardul deschis ONVIF va nega acest model. Asta înseamnă că liderii pieței vor avea mai multă competiție din partea noilor companii care se vor concentra pe o anumită zonă a produselor și vor dezvolta soluții inovative și ieftine care îndeplinesc standardul ONVIF.

Liderii actuali din industria supravegherii video nu vor dori să continue cu acest model până vor deveni un conglomerat major de furnizare. Conglomeratele, grupuri des criticate, rămân profitabile, chiar dacă nu aduc multă inovație și pierd din cota de piață.

Impactul Internet of Things asupra afacerilor de securitate fizică

Definiția Internet of Things este interconectarea dispozitivelor unice într-o infrastructură de Internet, fără nevoia de interacțiune între om și computer.

În mod normal, IoT oferă avantaje din punct de vedere al conectivitității între dispozitive, sisteme și servicii și acoperă o varietate de domenii. Experții consideră că interconectivitatea dispozitivelor va implementa automatizarea în toate domeniile, fără necesitatea intervenției umane.

Toate cele trei sectoare din industria securității fizice sunt dedicate tehnologiei IP, supravegherea video constituind aproximativ 50% din veniturile globale, așa că va avea un rol important în dezvoltarea IoT.

Industria deja acționează în domeniul Building Internet of Things (BIoT), în care video este conectat cu alte servicii și proiecte smart city din jurul lumii. Însă conectarea tuturor senzorilor și a dispozitivelor pe o singură platformă într-o clădire sau mediu munincipal va mai dura, deoarece este necesară îmbunătățirea tehnologiei de rețea pentru a suporta cantități vaste de date, primite de la milioane de senzori și dispozitive.

Senzorii IP reprezintă baza IoT deoare comunică datele necesare altor dispozitive pentru a face evaluări în mod automat și pentru a acționa corespunzător. Camerele IP și video vor reprezenta unii dintre cei mai importanți senzori din IOT, deoarece datele transmise de acestea sunt importante pentru multe alte dispozitive.

Se aplică în mod special în clădirile non rezidențiale, în care acționează diferite servicii și care au senzori care, dacă ar putea fi conectați cu dispozitive și senzorii altor servicii, ar putea îmbunătăți performanța și ar reduce costul pentru hardware și software.

Beneficiul major nu va fi oferit doar de date, ci și de analiza lor. Într-o prezentare recentă susțină la ISC West 2014, Bill Gerhardt, reprezentant Cisco, a susținut că există cinci compenente necesare rețelelor pentru a beneficia de IoT: cloud management, securitate, informații distribuite, convergență și rezistență.

Industria securității fizice deja joacă un rol important în dezvoltarea IoT/BIoT și va continua să crească, fără a schimba modelul de afaceri, pe termen scurt. Nu este încă foarte clar ce impact pe termen lung va avea o singură platformă, însă mesajul este faptul că produsele care nu se vor putea conecta la o rețea IP vor dispărea rapid.

Security-as-a-Service (SaaS) va avea impact asupra practicilor convenționale

Din ce în ce mai multe companii de securitate aleg să investească bani pentru producerea, instalarea și operarea produselor proprii și cer bani clienților în timp pentru ceea ce ei numesc ,,Security-as-a-Service”, care reprezintă un model de afaceri RMR (Resting Metabolic Rate).

Securitatea ca serviciu a devenit atractivă pentru clienți, atât guvernamentali cât și comerciali, deoarece bugetele sunt limitate, iar actualizarea tehnologiilor reprezintă responsabilitatea furnizorului. Astfel, se poate observa o înclinație din ce în ce mai mare către SaaS.

VsaaS și SaaS oferă noi oportunități pentru producători, însă ar putea perturba piața. Dacă această preferă un serviciu plătit precum VsaaS, companiile vor decide ce fel de hardware și software vor cumpăra și vor furniza doar produsele proprii, fapt care ar putea avea un impact major asupra canalelor de distribuție.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019