Deși este greu de crezut că roboții de astăzi care folosesc inteligența artificială, la un moment dat în viitor vor realiza mult din munca pe care o fac oamenii în zilele noastre. Într-un recent interviu pentru Quartz, Bill Gates, fondatorul Microsoft, sugerează că guvernele ar trebui să impună o taxă pentru roboți pentru a împiedica ca automatizarea să înlocuiască prea repede munca oamenilor, scrie sourcesecurity.com.
Utilizatorii de securitate sunt un pic sceptici în ceea ce privește această nouă tehnologie care promite să transforme industria. În trecut, când analiza video era la început promitea multe oferea puțin. Cu toate acestea, roboții pentru securitate sunt evaluați activ de anumite companii din topul 100 Fortune.
Există și o confuzie legată de anumiți termeni ca machine learning, rețele neuronale și altele. Acești termeni se referă în esență la capacitatea programelor software de a recunoaște modele prin analizarea unor cantități mari de informații. Toți acești algoritmi de recunoaștere a modelelor produc un rezultat care ajunge în categoria inteligenței artificiale.
Tehnologia de inteligență artificială dezvoltată pentru industria de securitate se axează pe executarea anumitor sarcini definite, ca recunoașterea obiectelor în cazul analizei video sau navigarea în spațiu pentru un robot de securitate. Analiza video va fi unul dintre principalele domenii din industria de securitate care va fi transformat radical de inteligența artificială. Va permite realizarea mai multor sarcini decât alertarea utilizatorului când o persoană, un animal sau un vehicul au trecut de o barieră invizibilă.
Deși analiza video poate fi prima care integrează inteligența artificială, este clar că potențialul roboților este abia la început.
Totuși, folosirea roboților în securitate nu ar fi practică fără tehnologia inteligenței artificiale. Inteligența artificială susține pentru roboții din industria de securitate o navigare inteligentă și o recunoaștere avansată a obiectelor pentru drone și roboți de teren.
Fără îndoială, roboții de teren și dronele vor avea un impact semnificativ pentru protecția locațiilor – combinația de roboți și oameni este ideală pentru majoritatea locațiilor, dar există și munci care sunt „periculoase, plictisitoare și murdare” unde ar fi de preferat folosirea unui robot față de folosirea unui agent de securitate uman.
Recent, un raport de anul acesta care examinează piața globală de roboți folosiți în industria militară și de securitate, care se deplasează fără asistență umană, prevede că numărul acestora va crește, conform securityportal.ro.
Raportul analizează factorii care influențează cererea de roboți militari, trenduri importante de piață și provocările pentru producătorii din industrie. Piața de roboți pentru armată va fi impulsionată de amenințări de securitate interne și externe, dispute teritoriale și ințiativele de modernizare întreprinse de forțele armate din întreaga lume.
Un robot autonom care folosește inteligența artificială pentru patrulare în industria de securitate este robotul de securitate K5 de la Knightscope, care are 1,5 metri înălțime și 136 de kg.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…