HomeStiriBusiness & TehnologieInteligența artificială trece la detecția facială
inteligenta-artificiala-trece-la-detectia-faciala

Inteligența artificială trece la detecția facială

inteligenta-artificiala-trece-la-detectia-facialaUn nou software care folosește inteligența artificială a fost creat pentru o detectarea rapidă a sute de mii de fețe.

Inteligența artificială, care în esență implică posibilitatea computerelor de a gândi și lua decizii ca un om, devine din ce în ce mai mult ceva obișnuit pentru industria de securitate. În ultimii ani, câteva companii au introdus soluții de inteligență artificială pe piață ca un mod de a oferi utilizatorilor finali capacități de analiză video mai inteligente. Inteligența artificială permite și tehnologiilor robotice care au apărut recent în industria de securitate să navigheze și să ia decizii în ceea ce privește tipul de evenimente care necesită activarea unei alarme, scrie securityinfowatch.com.

Pe 19 iulie, BrainChip, un nouvenit în industria de securitate, a prezentat un nou software cere folosește inteligența artificială, numit BrainChip Studio. Compania crede că acest software va transforma felul în care poliția și agențiile de spionaj folosesc supravegherea video pentru a detecta și clasifica fețe. Software-ul nu doar permite autorităților să caute în cantități mari de imagini video înregistrate mai repede și mai eficient decât majoritatea soluțiilor de recunoaștere facială tradiționale, dar nici nu are parte de limitările obișnuite.

Un exemplu este  că în loc să aibă nevoie de imagini video de înaltă rezoluție pentru a face o identificare corectă, BrainChip Studio poate folosi înregistrări cu o mică rezoluție, necesitând o imagine de 24X24 de pixeli, pentru a detecta și clasifica fețele. Software-ul poate folosi și imagini video care nu au avut lumină suficientă când au fost înregistrate.

BrainChip Studio este rezultatul a mai bine de 10 ani de dezvoltare și folosire a tehnologiei de inteligență artificială numită arhitectură de rețea neurală, un tip de procesare neurotrofică care simulează funcționalitatea canalului vizual uman. Susținut de această tehnologie, BrainChip Studio ajută poliția și organizațiile de spionaj să găsească modele sau fețe în mari cantități de imagini video, scrie marketwired.com.

Într-un test recent, BrainChip Studio a detectat, a extras și a clasificat în timp real mai mult de 500.000 de imagini faciale timp de trei ore și jumătate. Aceste imagini proveneau de la opt camere diferite. Un alt test a constat în 36 de ore de imagini înregistrate în mai puțin de două ore, extrăgând peste 150.000 de imagini faciale.

Există o oportunitate mare pe piață pentru acest tip de software  având în vedere că a avut loc o mică creștere în capacitatea de a anailiza a imaginilor video în ciuda creșterii masive din domeniul supravegherii video – susținută de creșterea infracțiunilor și a terorismului – și o creștere exponențială în stocarea de imagini video.

„Conform unei cercetării a IHS Markit, 197 de milioane de camere de supraveghere vor fi vândute în 2017. Asta este în plus la cele 300 de milioane de camere estimate ca fiind deja în folosință,” a declarat Robert Beachler, vicepreședinte de marketing și dezvoltare a afacerii al BrainChip. „Capacitățile de căutare judiciară a BrainChip Studio atenuează aceast cantitate masivă de informații video, făcând-o proactică pentru căutare pentru un singur individ pentru exact ce au nevoie în cazul mai multor surse de imagini video.”

 

 

 

Share With: