[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Inteligența artificială poate simții oamenii prin pereți

O echipă de cercetători ai Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat un program de inteligență artificială care poate „vedea” prin pereți.

Proiectul cercetătorilor se intitulează „RF-Pose” și folosește inteligența artificială pentru a învăța dispozitivele inteligente să descopere posturile și mișcările oamenilor, chiar și de cealaltă parte a peretelui, se precizează într-un comunicat de presă al MIT.

Cercetătorii folosesc o rețea neuronală pentru a analiza semnalele radio care sunt respinse de corpul omenesc și apoi, creează figura schematică a unui om care merge, se operește, stă și își mișcă membrele în același timp cu mișcările persoanei.

Echipa care a lucrat la RF-Pose propune folosirea sa pentru monitorizarea bolilor ca scleroza multiplă, Parkinson și distrofie musculară, oferind o mai bună înțelegere a bolii și permițând doctorilor să ajusteze corespunzător medicația. Echipa de cercetători lucrează cu medicii pentru a explora folosirea acesteia în domeniul sănătății.

Toate informațiile sunt colectate cu permisiunea subiecților și sunt anonimizate și criptate pentru a le apăra intimitatea. Cercetătorii vor să implementeze un mecanism care cere acordul utilizatorilor. Dispozitivul va începe monitorizarea mediului după ce deținătorul face un set de mișcări pentru a declanșa monitorizarea mediului înconjurător.
Pe lângă sănătate, sistemul ar putea fi folosit pentru noi jocuri video sau pentru misiuni dificile de salvare.

Cercetătorii spun că antrenarea programului a fost cea mai dificilă deoarece sunt folosite unde radio. Astfel că s-au folosit de imagini pentru a ajuta la identificarea mișcărilor, imagini care au fost apoi transformate în figuri schematice. După aceea, programul a putut recunoaște postura oamenilor fără ajutorul unor camere.

La început, ideea nu era de a vedea prin pereți, dar cercetătorii au descoperit această posibilitate. Acum, cercetătorii vor să creeze reprezentări tridimensionale care să permită observarea unor mișcări mult mai mici, precum tremuratul mâinilor.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019