Oamenii nu pot exista fără să aibă o identitate. Peste ani, identitatea omului a fost reprezentată de un set complex de mai multe variabile externe: familie, comunitate, etnie, naționalitate, religie, filozofie, știință, ocupație și așa mai departe. Acum trecem către variabile interne ale corpului uman: indicatori biometrici pentru autentificarea identității umane. În acest caz, orice amenințare în curs de apariție la adresa indicatorilor biometrici este o amenințare asupra autentificării – aducând riscuri de securitate complexe pentru viitorul identității umane, scrie Forbes.com.
La nivel global, datorită îmbunătățirii tehnologiei biometrice, guvernele trec la folosirea tehnologiei biometrice pentru autentificarea identității oamenilor. În timp ce biometria este introdusă pentru a aduce mai multă securitate autentificării anumite schimbări trebuie făcute pentru ca aplicațiile să fie eficiente.
Deși pare aproape imposibilă pierderea sau înlocuirea datelor biometrice specifice fiecărui individ, încă se pune întrebarea dacă tehnologia biometrică este pregătită pentru o implementare la nivel global și nu are probleme. Întrebarea care se pune este dacă autentificarea biometrică poate fi un sistem complet sau o parte a unui sistem de identificare. Dacă această tehnologie este spartă de hackeri și poate fi folosită de către aceștia este nevoie de o protecție a informațiilor biometrice colectate, procesate, stocate și accesate.
Tehnologia amprentelor și scanerele faciale erau forma finală de securitate într-o eră în care informațiile și identitatea sunt importante, sau așa am crezut, scrie interestingengineering.com.
În ultima perioadă au tot fost dezvăluite breșe de securitate majore. Este important să ne protejăm identitatea digitală. Utilizatorii celor mai noi telefoane mobile au acces la un dispozitiv care cel mai probabil este echipat cu un scaner de amprentă sau tehnologie de recunoaștere facială, sau poate ambele. la Început, când au apărut, sistemele biometrice promiteau o tehnologie de securitate finală pentru că cine s-ar putea că ai putea fi recreat.
Însă o cercetare recentă arată că hackerii ar putea compromite sistemele biometrice și să fure informațiile de identificare cu ajutorul îmbunătățirilor aduse inteligenței artificiale. În primul rând, hackerii ar putea înlocui amprenta sau scanarea facială pentru a accesa sistemul fără să aibă autorizație. Sau pot găsi o metodă de a copia fizic amprenta, sau folosindu-se de datele biometrice stocate în sistem.
Cea mai mare problemă în cazul în care aceste informații biometrice ar fi compromise este faptul că informațiile biometrice nu pot fi înlocuite la fel ca o parolă.
Deși metodele menționate anterior ar putea da bătăi de cap hackerilor, inteligența artificială ar putea ușura procesul de sustragere a identității, conform cercetătorilor de la Universitatea din New York, care au creat un instrument pentru a genera amprente false pentru deblocarea dispozitivelor mobile.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…