HomeStiriBusiness & TehnologieIntegrarea eficientă a sistemelor fizice de securitate în cloud
integrarea-eficienta-a-sistemelor-fizice-de-securitate-in-cloud

Integrarea eficientă a sistemelor fizice de securitate în cloud

integrarea-eficienta-a-sistemelor-fizice-de-securitate-in-cloudFolosirea cloud-ului pentru sistemele fizice de securitate poate oferi bune oportunități și poate extinde funcțiile pe care acestea le oferă.

Dispozitivele inteligente și rețelele IP pot aduce beneficii remarcabile in diferite domenii, inclusiv în ceea ce privește costul, instalarea, eficiența, integrarea, automatizarea afacerii, monitorizarea, conștientizarea situațiilor și ușurința de folosire. Software-ul este mereu actualizat fără să fie nevoie ca cineva să vină să îl instaleze și sistemele pot fi rapid și ușor adaptate cerințelor utilizatorului, conform ifsecglobal.com.

Unul dintre efectele neașteptate ale folosirii cloud-ului, pentru multe organizații, și în special pentru cele care trec la crearea de medii „inteligente”, este că sistemele de securitate nu mai sunt cumpărate doar când este o absolută nevoie ci sunt o investiție dorită care poate securiza anumite beneficii de business.

Viteza cu care se trece la adoptarea cloud-ului pentru sistemele fizice de securitate depinde de eficiența cu care furnizorii de securitate rezolvă provocările care apar pentru organizațiile care vor să profite de beneficiile oferite de cloud.

Multor vechi furnizori de securitate le lipsesc cunoștiințele și abilitățile necesare integrării diverselor sisteme, in special în cadrul rețelelor IP. Invers, noii actori din sectorul rețelelor IP au expertiza necesară în acest domeniu, dar de multe ori le lipsește înțelegerea sistemelor de securitate.

O expertiză și experiență adecvată sunt necesare în ceea ce privește integrarea cloud-ului. Deciziile trebuiesc luate cu privire la ce instalații, servicii și infrastructuri trebuie imediat mutate în cloud, care trebuie mutate mai târziu și care trebuie să rămână stocate local pe viitor.

Există avantaje și dezavantaje pentru fiecare dispozitiv și serviciu, care trebuie înțeles pe deplin pentru a face alegerile corecte. De multe ori o soluție hibridă este alegerea potrivită.

Când se plănuiește implementarea și migrarea către un nou sistem, o tranziție armonioasă este de obicei esențială. Riscurile trebuie înțelese pe deplin și atenuate, și utilizatorii și alte persoane trebuie informați rapid.

Folosirea împreună a unor soluții cu totul diferite creează goluri vulnerabiule care pot pot costa mult și pot fi dificil de administrat. Din această cauză și din alte motive, multe organizații fac posibilă colaborarea între inițiativele de securitate fizică și digitală, în special în lumea de astăzi mai conectată datorită Internet of Things (IoT). Acestea adoptă noi moduri de gândire în ceea ce privește mediile inteligente și evoluția identităților de încredere în operațiile proprii, scrie sourcesecurity.com.

Soluțiile de cloud de la Microsoft Azure sunt deja foarte folosite pentru administrarea accesului în IT și există o creștere a interesului în utilizarea cloud-ului pentru a administra idenitățile de încredere care sunt folosite și pentru administrarea accesului fizic. Soluțiile de identificare din zilele noastre deservesc toate nevoile, de la printarea legitimației de acces sau oferirea de date de acces pe mobil până la administrarea și aplicarea drepturilor de acces.

Acestor soluții integrate li se va adăuga noi modele cloud pentru oferirea de servicii axate pe rețea care vor elimina printarea de carduri atașate unor anumite stații (computere) și vor oferi securitatea criptării end-to-end.

În paralel cu migrarea către cloud există și o creștere a conștientizării a interdependențelor dintre tehnologii și platforme care sunt folosite pentru a optimiza agilitatea afacerii, pentru a administra costurile și a îmbunătății experiența utilizatorilor.

 

 

 

Share With: