HomeStiriBusiness & TehnologieInformațiile sau banii de pe cardurile contactless ar putea fi extrase ușor de hoți
informatiile-sau-banii-de-pe-cardurile-contactless-ar-putea-fi-extrase-usor-de-hoti

Informațiile sau banii de pe cardurile contactless ar putea fi extrase ușor de hoți

informatiile-sau-banii-de-pe-cardurile-contactless-ar-putea-fi-extrase-usor-de-hotiSpecialiștii în securitate cibernetică avertizează că hoții pot fura banii sau datele de identificare de pe un card contactless doar cu ajutorul unui telefon mobil.

Specialiştii în securitate cibernetică avertizează că hackerii NU mai au nevoie să monteze dispozitive speciale la bancomate ca să fure datele de pe card sau chiar banii. Cu o simplă aplicaţie de scanare instalată pe telefon, în doar câteva secunde fură datele de identificare bancară: adică numărul cardului, numele posesorului şi uneori şi codurile CVV, scrie stirileprotv.ro.

Datele obținute astfel sunt folosite la clonarea cardurilor cu care hackerii fac cumpărături online în numele titularului. Însă, nu se opresc aici: pot fura prin această metodă inclusiv bani direct de pe card.

Experţii în securitate cibernetică recomandă folosirea de portofele special create să protejeze cardurile, sau chiar huse.

Un astfel de portofel, dar care are și o funcție care te avertizează când este furat, a fost creat de un român. Viorel Crețu a creat un portofel inteligent, dotat cu dispozitiv de urmărire împotriva hoților. Este un portofel care are două componente – protejarea cardurilor împotriva fraudei, dar și un sistem de GPS, care te anunță dacă portofelul ți-a fost furat. Portofelul Wallor are două componente: Wallor Cash Holder și Wallor Card Holder, practic, și pentru bani obișnuiți și pentru carduri bancare, conform securityportal.ro.

În plus, o cercetare recentă realizată, în rândul olandezilor, de Zwipe, relevă că aproape jumătate dintre consumatorii olandezi vor o autentificare pe bază de amprentă pentru cardurile contactless, cât mai curând posibil, scrie biometricupdate.com.

Cardurile contactless au fost introduse în Olanda în 2013, dar plățile mai mari de 25 de euro necesită  introducerea codului PIN și securitatea plăților contactless rămâne o îngrijorare în această țară. Mai mult de 60% dintre consumatorii olandezi se tem de skimming-ul contactless și aproape 40% cred că această tehnologie nu este suficient de sigură, conform Zwipe.

 

 

 

 

Share With: