Industria de securitate a roboților VIDEO
Cercetătorii prevăd o creștere a numărului de roboți folosiți de militari și industria de securitate.
Un raport de la începutul lunii ianuarie 2017 examinează piața globală de roboți militari care se deplasează fără asistență umană (military unmanned ground vehicles) și se așteaptă să atingă 707,8 miliarde de dolari până în 2026, scrie whatech.com.
Raportul analizează factorii care influențează cererea de roboți militari, trenduri importante de piață și provocările pentru producătorii din industrie.
Piața de roboți pentru armată va fi impulsionată de amenințări de securitate interne și externe, dispute teritoriale și ințiativele de modernizare întreprinse de forțele armate din întreaga lume. Principalii clienți sunt țările din America de Nord, Europa și regiunea Asia-Pacific.
Piața globală de roboți militari valora 444,8 milioane de dolari în 2016 și se așteaptă să crească cu o rată anuală medie de 4,76% până în 202.
America de Nord va domina piața în proporție de 52,1% în perioada prevăzută.
Cel mai recent robot autonom folosit pentru patrulare în industria de securitate este robotul de securitate K5 care are 1,5 metri înălțime și 136 de kg, de la Knightscope, scrie cosmosmagazine.com.
Knightscope nu este prima companie care încearcă să își facă loc în industria de securitate. Paul Pounds, cercetător la Universitatea din Queensland, SUA a spus că roboții de securitate au fost o ofertă de mult timp. Pe la începutul anilor 2000, firma japoneză Tmsuk a dezvoltat o gamă de roboți de securitate, incluzând un câine de pază numit Banryu. Dar acestora le-a lipsit inteligența pentru a patrula autonom și fiabil și nu au avut un impact.
Spre deosebire de drone și roboți acvatici, roboții cu roți (Unmanned Ground Vehicle- UGV) navighează fără a avea nevoie de un pilot uman, se prezintă într-un video al Robolliance, un ecosistem de lideri serioși care se axează pe roboți pentru industria de securitate.
Roboții fac o muncă care ar fi prea periculoasă, costisitoare și plictisitoare dacă ar fi făcută de oameni. De exemplu, timp de zeci de ani omenirea explorează planetele folosind mașini denumite Rovere, dar denumirea lor tehnică este Unmanned Ground vehicle (UGV). Roboții sunt creați pentru a îndeplinii cererile dure ale industriei de securitate, ajutând echipele de securitate să fie mai productive.