[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Încă o cameră de supraveghere nedeclarată într-un spațiu de închiriat al Airbnb

Un client al Airbnb a constatat că în locuința pe care o închiriase se afla o cameră de supraveghere care nu fusese menționată. Acesta nu este singurul incident de acest fel.

Când te afli în vacanță, ultimul lucru pentru care vrei să își faci griji e dacă casa în care stai te înregistrează. Și cu toate acestea, clienții Airbnb s-au mai confruntat cu aceasta problema in trecut. Unul dintre ei a găsit o cameră ascunsă într-un ceas, precum și detectoare de mișcare false pe pereți, conform CNET.com.

Airbnb permite oamenilor să își închirieze casele, dar asta uneori încalcă intimitatea și securitatea vizitatorilor. Recent, Jeffrey Bigham, un profesor de la o universitate din Pittsburgh, spune că a descoperit o cameră de securitate în colțul unei camere a casei pe care a închiriat-o prin intermediul Airbnb.

Bigham a precizat într-o postare pe blog că a fost șocat de descoperire și le-a deconectat. Se referea la două camere, una montată în sufragerie și alta în altă parte. La început, când a contactat Airbnb, compania a precizat că gazda a făcut publică existența camere prin intermediul unei fotografii în care acesta era vizibilă, deși nu foarte evidentă.
Mai târziu, compania a oferit un răspuns mai înțelegător, precizând că a eliminat gazda de pe platforma sa.

Regulile Airbnb pentru dispozitivele de supraveghere prevăd ca gazdele să publice o listă cu camerele de supraveghere pe care le au montate înăuntrul și în afara locuinței. Aceste reguli au fost stabilite ca urmare a cazurilor numeroase în care cei care închiriau prin intermediul Airbnb descopereau camere ascunse, precizează mashable.com.

Airbnb i-a returnat banii profesorului și a eliminat gazda deoarece a încălcat politicile Airbnb. Când Bigham a închiriat locuința pentru vacanța de iarnă, totul părea în regulă. A verificat pozele și descrierea. Cu toate acestea, la două zile de la sosire, a observat camere de securitate în colțul camerelor. Apoi a mai verificat încă o dată locuința listată pe site. Se menționa existența de camere de securitate în afara locuinței, dar nu și la interior. Regulile Airbnb, spun clar că orice camere de supraveghere trebuie raportate, chiar dacă nu sunt puse în funcțiune.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019