IBM şi Visa vor colabora pentru a oferi servicii de plăți pe dispozitive IoT
IBM şi Visa au anunţat că o colaborare pentru a da posibilitatea companiilor de a oferi servicii de plăţi rapide cu orice dispozitiv conectat la internet.
IBM şi Visa au anunţat prima colaborare în domeniu prin care vor da companiilor posibilitatea de a oferi servicii de plăţi rapide cu orice dispozitiv conectat la internet, transformând automobilele, aparatele electrocasnice şi toate celelalte dispozitive conectate în potenţiale POS-uri cu ajutorul platformei Watson Internet of Things, scrie go4it.ro.
„IoT schimbă la propriu lumea din jurul nostru, dând posibilitatea companiilor să atingă niveluri inimaginabile de eficienţă sau permiţând maşinii de spălat să se asigure că nu rămânem niciodată fără detergent. Iar în spatele acestei transformări se află companii precum Visa şi tehnologii precum platforma Watson IoT de la IBM,” a declarat Harriet Green, Director General, IBM Watson IoT. „Această îmbinare a tehnologiilor de vârf IoT de la IBM cu serviciile de plăţi Visa reprezintă un nou moment marcant pentru comerţ deoarece permite efectuarea plăţilor de pe orice obiect conectat, într-un mod mult mai simplu şi mai convenabil pentru fiecare.”
Colaborarea constă în îmbinarea platformei Watson IoT şi a abilităţilor cognitive IBM cu serviciile globale de plăţi ale Visa utilizate de peste 3 miliarde de consumatori la nivel mondial.
Platforma Watson IoT de la IBM permite companiilor sa se conecteze la miliarde de dispozitive, senzori si sisteme din intreaga lume si sa obtina astfel informatii relevante pentru actiunile lor viitoare. Astazi, platforma este utilizata de peste 6.000 de clienti IBM care ajuta consumatorii sa se conecteze la milioane de dispozitive, se arata in comunicatul de presa, citat de wall-street.ro.
Visa si IBM isi propun sa integreze platile si comertul in orice dispozitiv – de la ceasuri la inele, aparatura electrocasnica sau masini. Datorita acestei colaborari, companiile pot include optiunea de a efectua plati sigure in toate liniile de produse cu ajutorul Visa Token Service, o noua tehnologie de securitate care inlocuieste informatiile sensibile despre cont aflate pe cardurile de plati cu un identificator digital unic, prin intermediul platformei Watson IoT de la IBM. Astfel, IBM si Visa vor putea permite efectuarea de plati si tranzactii comerciale pe multe din cele 20 de miliarde de dispozitive conectate care, conform estimarilor, vor fi utilizate in economia globala pana in 2020.
Noul program de colaborare cu Visa a fost anunțat în timpul „Genius of Things Summit” care a durat două zile. Acesta a fost organizat înaintea marii deschideri a sediului central Watson Internet of Things al IBM din Munich. În timpul evenimentului, IBM a dat startul și unor noi parteneriate cu Arrow Electronics, Bosch, Indiegogo și sistemul național de căi ferate franceze SNCF, printre altele, scrie toptechnews.com.
Deschiderea centrului din Munich a fost anunțată la sfârșitul lui 2015, iar construcția a costat aproximativ 200 de milioane de dolari. Aceasta face parte din planul de trei miliarde de dolari al IBM de a dezvolta produse și servicii IoT. Centrul este creat pentru a hrăni colaborarea IoT între IBM și o gamă largă de parteneri.
Un număr de companii care includ Avnet, BNP Paribas, EEBus, Capgemini, Tech Mahindra și Vodafone au anunțat că își vor muta echipele în noul centru pentru a crea noi servicii. În decembrie, BMW a spus că angajații săi vor lucra în noul sediu pentru a dezvolta sisteme de suport în condus mai intuitive prin folosirea tehnologiei de control a vocii pe care o folosește Watson, scrie coinspeaker.com.
Bosch va integra suita sa de IoT industrial cu Bluemix și platforma Watson IoT de la IBM pentru a permite clienților să actualizeze sistemele IoT. Utilizatorii vor putea accesa “Bosch IoT Rollouts” prin intermediul IBM Cloud, ceea ce va oferi securitate, scalabilitate și confidențialitate în timpul actualizării dispozitivelor.
În cazul colabărării cu Indiegogo și Arrow Electronics, IBM va oferi servicii de cloud gratuite pentru antreprenorii care lucrează cu aceste companii.
SNCF, care are mai mult de 13 milioane de pasageri zilnic, a spus că va folosi platforma Watson IoT a IBM pentru a îmbunătății serviciile, pentru a crește eficiența operațiilor și pentru a oferi o siguranță avansată pe căile ferate. Compania va folosi senzori în trenuri pentru a colecta date în timp real pentru analiză.