HomeStiriBusiness & TehnologieHoții trec de sistemele de securitate ale mașinilor Ford
hotii-trec-de-sistemele-de-securitate-ale-masinilor-ford

Hoții trec de sistemele de securitate ale mașinilor Ford

hotii-trec-de-sistemele-de-securitate-ale-masinilor-fordHoții de mașini folosesc dispozitve fără cheie ce îi ajută să treacă de sistemele de securitate ale mașinilor, în special mașinile celor de la Ford.

Hoții se folosesc de tehnologie pentru a trece de sistemele de securitate ale mașinii și pentru a le fura fără a lăsa urme pe mașină. Din decembrie 2017, 90 de vehicule au fost furate, iar 27 de persoane aflate în legătură cu aceste furturi au fost arestate, în Marea Britanie, scrie gazettelive.co.uk.

Mașinile furate aparțin unor modele diferite, toate tipurile de mașini atrăgând atenția hoților, dar majoritatea acestora preferă Ford Fiesta.

În prezent două treimi dintre vehicule au fost recuperate. Fiecare mașină a fost furată cu ajutorul unui dispozitiv ce le permite hoțului să treacă de funcțiile de securitate și să plece cu mașina fără cheie sau telecomandă.

De asemenea, ewn.co.za raportează că mai mulți clienți Ford au creat o pagină de Facebook unde se plâng că hoții au găsit un mod de a trece de sistemele de securitate ale mașinilor lor. Infractorii par să folosească același modus operandi pentru a fura mașinile. Ei spun că infractorii pot deschide portiera din față ceea ce permite deschiderea restului ușilor fără a declanșa alarma.

Ford spune că experții în securitate ai companiei investighează modul în care sunt accesate mașinile, fără a da mai multe detalii. Nu se precizează ce tip de mașini sau modele ale Ford au fost furate în acest fel și cât de multe.

 

 

 

Share With: