HomeStiriBusiness & TehnologieHikvision deschide un Centru de Transparență pentru Codul Sursă
hikvision-deschide-un-centru-de-transparenta-pentru-codul-sursa

Hikvision deschide un Centru de Transparență pentru Codul Sursă

hikvision-deschide-un-centru-de-transparenta-pentru-codul-sursaCentrul nou înființat de Hikvision va permite agențiilor guvernamentale din SUA și Canada să reviziuiască codul sursă a camerelor IP și NVR-urilor vândute de companie.

Hikvision a deschis noul Centru de Transparență pentru Codul Sursă în California, SUA, într-un efort de a demonstra anagajamentul luat față de securitatea și transparența produselor, scrie securitysales.com.

Pentru început, centrul permite agențiilor guvernamentale din Statele Unite și Canada să revizuiască codul sursă al unei game largi de camere IP și NVR-uri vândute de Hikvision.

Părțile intersate să acceseze Centru de Transparență pentru Codul Sursă pot contacta membri ai echipei de vânzări a Hikvision. Se vor putea stabili programări pentru vizitarea centrului care se află la sediul din SUA al companiei, precum și oferirea spre semnare a unei înțelegeri ce prevede păstrarea secretelor.

Acest centru este primul de acest fel din industria de securitate și este și un potențial risc de pierdere a avantajelor legate de competitivitate, conform lui Alex Asnovich, senior director, corporate marketing, Hikvision North America.

El spune că deschiderea centrului este o provocare deoarece compania, deși vrea să fie transparentă, codul sursă este confidențial, fiind o propietate intelectuală. Compania a trebuit să ia o decizie care să ducă la obținerea unui nivel de transparență adecvat în timp ce păstrează controlul asupra propietății intelectuale.

Chuck Davis, director în cadrul departamentului Cybersecurity al Hikvision North America, spune că deschiderea centrului face parte dintr-o campanie de îmbunătățire semnificativă a programului de securitate cibernetică în America de Nord, citat de securityinfowatch.com.

Presa a fost atentă în ultima vreme la vulnerabilitățile specifice care au afectat produsele Hikvision. În 2014, cercetătorii în securitate cibernetică au descoperit malware de minare a criptomonedelor precum și vulnerabilități de tipul buffer overflow ce afectau DVR-uril Hikvision, ambele probleme fiind rezolvate de companie.

Davis speră că prin deschderea centrului să ridice ștafeta în ceea ce privește standardele de securitate cibenetică și transparență din industria de securitate fizică.

 

 

 

Share With: