[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Garda World Security ia în considerare o achiziție a G4S

Firma de securitate canadiană Garda World Security a declarat, miercurea trecută, că ia în considerare achiziția G4S în întregime sau a unora dintre subsidiarele sale.

Firma de securitate canadiană Garda World Security a declarat miercuri că are în vedere o ofertă în numerar pentru unele sau toate subsidiarele G4S. Acest anunț a făcut ca acțiunile listate la bursă ale G4S să crească cu aproximativ o treime, rezultând în cea mai mare creștere din ultimii 20 de ani, scrie euronews.com.

La închiderea zilei de tranzacționare de miercuri, acțiunile G4S au crescut cu aproape 20%, adăugând aproape jumătate de miliard de lire sterline la valoarea sa, făcând ca valoarea firmei britanice de securitate să ajungă la 3,4 miliarde de lire sterline, fiind înregistrat și cea mai mare valoare pe acțiune din ultimele șase luni.

O ofertă pentru G4S ar însemna o schimbare pentru compania de securitate care se luptă să își revină după o serie de scandaluri, unul notabil fiind înregistrat în 2012, când nu a reușit să ofere suficienți agenți de pază pentru Jocurile Olimpice desfășurate la Londra.

Numai săptămâna trecută, guvernul britanic a spus că va prelua administrarea unei închisori din Birmingham, centrul Angliei, de la G4S după ce violența deținuților a făcut ca închisoarea să fie greu de controlat.

Garda World remarcă speculațiile recente de pe piață cu privire la G4S și confirmă faptul că se află în etapele preliminare ale examinării unei abordări a consiliului de administrație al G4S în ceea ce privește o posibilă ofertă în numerar pentru companie sau o parte a acesteia”, a declarat compania cu sediul în Montreal. Declarația vine după ce ziarul londonez Evening Standard a raportat o discuție de la bursă referitoare la o potențială ofertă.

Garda World este o companie de securitate privată cu 63.000 de angajați în lumea întreagă și cu venituri de 1,7 miliarde de lire sterline. Firma de securitate are timp, conform legislației britanice, să facă o ofertă până pe 8 mai. G4S are 570.000 de angajați și venituri de 7,5 miliarde de lire sterline, scrie ft.com.

O fuziune a celor două companii ar crea un gigant de securitate global cu venituri de 9 miliarde de lire, care să ofere agenți de securitate și transporturi de bani către bancomate precum și scanarea pasagerilor de pe aeroporturi.

Analiștii băncii de investiții Jefferies din Statele Unite sunt de părere că achiziția G4S de către Garda World ar fi dificilă având în vedere dimensiunile celor două companii. În schimb au atras atenția asupra faptului că G4S a atras atenția unor potențiali cumpărători pentru afacerea legată de colectarea și transportul banilor în camionete blindate.

Garda World este deținută de echipa de gestionare a companiei și grupul de investiții private Rhône Capital din New York. Grupul operează în America de Nord, precum și în Marea Britanie, Belgia și în câteva țări din Africa.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019