404 Not Found


nginx
Facebook-Romania si informatiile despre utilizatori - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieFacebook-Romania si informatiile despre utilizatori
facebook date utilizatori

Facebook-Romania si informatiile despre utilizatori

facebook date utilizatoriAutorităţile române au trimis către Facebook un număr de 16 solicitări legate de 36 de utilizatori. Facebook a dat curs la 63% dintre ele.

 

SUA au trimis de departe cele mai multe cereri, 11.000, iar compania a răspuns la 79% dintre ele, trimiţând datele cerute guvernului. Pe locurile următoare s-au clasat India (3.000 de cereri), Marea Britanie, Franţa, Germania şi Italia (cu 1.500 de cereri fiecare). Pe de altă parte, Ungaria a trimis 25 de cereri, Turcia – 96, iar Bulgaria şi Serbia, câte una, scrie Ziuaveche.ro.

Guvernele trimit solicitări către Facebook şi către multe alte companii căutând să obţină informaţii despre conturi, pentru a le folosi în investigaţii cu caracter oficial. Marea majoritate a acestor solicitări sunt în legătură cu infracţiuni, cum ar fi jafuri sau răpiri. În multe dintre aceste situaţii, solicitările guvernamentale sunt făcute pentru a obţine informaţii de bază privind utilizatorii, cum ar fi numele, adresa şi data creării contului. Alte solicitări pot avea ca scop obţinerea jurnalelor de adrese IP sau preluarea de conţinut din cont”, scrie Facebook.

 

Raport cu privire la solicitările guvernamentale globale

 

Transparenţa şi încrederea sunt valori de bază pentru Facebook. Ne străduim să le încorporăm în toate aspectele serviciilor pe care le oferim, inclusiv în abordarea pe care o avem privind solicitările guvernamentale de date. Vrem să ne asigurăm că persoanele care folosesc serviciul nostru înţeleg atât natura şi scopul solicitărilor pe care le primim, cât şi politicile şi procesele stricte pe care le-am implementat pentru a le gestiona.

Anunţăm cu bucurie lansarea primului nostru Raport cu privire la solicitările guvernamentale globale, care detaliază următoarele:

Raportul detaliază următoarele:

 

Ce ţări au cerut informaţii de la Facebook despre utilizatorii noştri

Numărul de solicitări primite de la fiecare din respectivele ţări

Numărul de utilizatori şi conturi de utilizator specificate în respectivele solicitări

Procentajul de solicitări în care ni s-a solicitat prin aplicarea legii să dezvăluim informaţii, cel puţin în mod parţial

 

Raportul acoperă primele 6 luni ale anului 2013, până la data de 30 iunie.

 

După cum am arătat cu claritate în săptămânile precedente, am implementat procese stricte pentru a gestiona toate solicitările de informaţii provenite din partea guvernelor. Credem că aceste procese protejează datele persoanelor care folosesc serviciile noastre şi că obligă guvernele să respecte cerinţe înalte din punct de vedere legal cu fiecare solicitare făcută, pentru a putea beneficia de informaţii despre utilizatorii noştri. Analizăm fiecare solicitare pentru a verifica dacă este încadrată corect din punct de vedere legal, potrivit condiţiilor noastre şi a legilor în vigoare, şi solicităm o descriere detaliată a bazelor legale şi reale pentru fiecare solicitare. Contestăm multe dintre aceste solicitări şi le respingem atunci când găsim deficienţe la nivel legal sau restrângem încadrarea solicitărilor prea extinse sau vagi. Când trebuie să ne conformăm unei anumite solicitări, oferim în mod frecvent doar informaţiile de bază ale utilizatorilor, cum ar fi numele.

 

Aici pot fi găsite mai multe detalii despre abordarea noastră privind răspunsul la solicitările guvernamentale: https://www.facebook.com/safety/groups/law/guidelines/

 

Sperăm ca acest raport să fie folositor utilizatorilor noştri în dezbaterea despre standardele corecte pentru solicitările guvernamentale de informaţii ale utilizatorilor în investigaţiile oficiale. Deşi vedem această compilaţie ca fiind un prim raport important, nu va fi şi ultimul. În următoarele rapoarte, sperăm să putem oferi şi mai multe informaţii despre solicitările pe care le primim de la entităţile responsabile cu aplicarea legii.

 

După cum am afirmat de mai multe ori, suntem de părere că, deşi guvernele au o responsabilitate importantă în a păstra siguranţa persoanelor, este posibil ca acest lucru să fie făcut cu transparenţă. Transparenţa la nivel guvernamental şi siguranţa publică nu se exclud reciproc. Ele pot coexista în societăţile libere şi deschise şi ne ajută să fim mai puternici. Încurajăm insistent toate guvernele să ofere un nivel mai mare de transparenţă privind activităţile de menţinere a siguranţei populaţiei şi vom continua să susţinem cu tărie acest lucru.

Share With: