Mai mult, aplicaţia este chiar mai performantă în acest sens, având mai mult cod de tip spyware, comparativ cu produsele destinate special supravegherii.
Potrivit lui Jonathan Zdziarski, aplicaţia Messenger stochează practic orice face un user în interiorul aplicaţiei, de la locurile în care atinge cu degetul ecranul până la orientarea fizică a dispozitivului (cât de des ţinem telefonul înclinat), scrie Descoperă.ro .
De asemenea, este măsurat chiar şi timpul petrecut în aplicaţia Messenger, faţă de timpul în care ea este deschisă în fundal.
Mai mult, „Facebook foloseşte anumite tehnologii puţin cunoscute, pentru a accesa numele reţelelor WiFi la care vă conectaţi. De asemenea, se pare că Facebook accesează chiar şi lista de programe care rulează în acel moment pe telefonul dumneavoastră”, precizează cercetătorul.
Potrivit lui Zdziarski, multe companii care dezvoltă softuri de supraveghere nu ştiu că este posibil un asemenea nivel de acces la informaţiile confidenţiale şi nu cunosc această tehnologie folosită.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…