HomeStiriBusiness & TehnologieExtinderea folosirii supravegherii video în centrul orașului San Francisco ajută polițiștii
extinderea-folosirii-supravegherii-video-in-centrul-orasului-san-francisco-ajuta-politistii

Extinderea folosirii supravegherii video în centrul orașului San Francisco ajută polițiștii

extinderea-folosirii-supravegherii-video-in-centrul-orasului-san-francisco-ajuta-politistiiUn program pilot care a pornit de la șase camere de supraveghere private în centrul orașului San Francisco, SUA, s-a extins la 350 de camere care împărtășesc imagini cu poliția, care ar vrea ca programul să continue să se extindă.

Poate nu se poate compara cu rețeaua de camere de supraveghere din Londra, dar o rețea de camere de exterior din centrul orașului San Francisco continuă să se extindă, scrie sfgate.com.

Ceea ce a început ca un program pilot de șase camere deținute de companiile private din jurul Union Square s-a transformat cu timpul într-o rețea de camere de supraveghere bine coordonate ce acum numără 350 și împărtășesc imaginile poliției.

Programul a fost lansat în 2012 și a strâns prime în valoare totală de 3 milioane de dolari cu ajutorul cărora au fost echipate cu camere de supraveghere aproximativ 40 de locații ale unor propietari, conform lui Karin Flood, directorul organizației Union Square Business Improvement District.

Flood a precizat că până la jumătatea lui 2017, organizația a avut parte de mai mult de 500 de cereri din partea poliției pentru imagini înregistrate de camere, care au dus la aproximativ 200 de arestări în zonele Union Square și Tenderloin.

Departamentul de poliție din oraș nu a monitorizat în câte cazuri imaginile oferite de camerele de securitate private au ajutat la rezolvarea cazurilor. Sistemul implementat de organizație este unul eficient pentru că permite urmărirea unui incident pe mai multe camere de supraveghere, oferind imagini din mai multe locații, permițând aflarea întregii povești.

Pentru unii, folosirea camereleor de supraveghere astfel ar putea duce cu ândul la o distopie, dar Jane Kim, persoana care supervizează acest proiect, spune că s-a găsit un echilibru potrivit între intimitate și monitorizare pentru asigurarea siguranței cartierelor orașului.

Este posibil ca programul care în prezent include doar Union Square și Tenderloin să se extindă și în cartierul Fisherman’s Wharf, fiind necesară o estimare a costurilor în momentul de față.

Deținătorii de afaceri care vor să instaleze camere de securitate private trebuie să plătească 10% din costul camerelor de securitate, iar prima acoperă restul. În unele cazuri companiile au instalate camere de supraveghere, dar sunt mai vechi și tehnologia folosită nu ar fi suficientă pentru observarea detaliilor.
Toate înregistrările rețelei de supraveghere video pot fi vizionate și obținute într-un centru de control la care este conectată rețeau. Imaginile nu sunt monitorizate în timp real, dar pot fi oferite poliției la cerere, scrie securityinfowatch.com.

Programul beneficiază de ajutorul unui furnizor local, Applied Video Solutions, și de personal dedicat care administrează camerele și ajută poliția. De asemenea, imaginile video, doar ajută poliția nu și la rezolvarea problemelor legate de calitatea vieții.

În plus, din ce în ce mai mulți deținătorii de afaceri doresc să contribuie la reducerea infracțiunilor folosind tehnologiile moderne.

Flood a precizat că multe camere care fac parte din program sunt ascunse și puse la înălțime pentru a-i putea surprinde pe infractori.

 

 

 

Share With: