HomeStiriBusiness & TehnologieEvoluția supravegherii video către senzori inteligenți
evolutia-supravegherii-video-catre-senzori-inteligenti

Evoluția supravegherii video către senzori inteligenți

evolutia-supravegherii-video-catre-senzori-inteligentiSistemul de suraveghere video din zilele noastre a evoluat asemănător cu tehnologia de alarmare care a evoluat de la un simplu sistem de detecție a intruziunilor la soluții complete de automatizare pentru acasă.

Industria supravegherii video pare să se fi îndrăgostit de potențialul de a trece dincolo de domeniul tradițional de securitate care datează de aproape zece ani. Deși incursiunea inițială în  cazul analizei video a adus o tehnologie care, în mare parte, promitea mai mult decât putea face și oferea mai puțin, a pus bazele pentru inteligența artificială și machine learning din zilele noastre, ceea ce a deschis o nouă ușă unui nou val de jucători și soluții pe piață. Cu timpul, la fel ca în cazul analizei video, se va afla care companii și tehnologii pot rămâne, dar este clar că oferirea unui nivel suplimentar de informații video de la care se poate acționa o să fie o cerință pentru următoarele game de sisteme de supraveghere, scrie securityinfowatch.com.

Se poate o face o paralelă între produsele de supraveghere video de astăzi și tehnologia de alarmare rezidențială, care a trecut prin transformări, în ultimii ani, de la un simplu sistem de detecție a intruziunilor la soluții complete de automatizare pentru acasă. Asemănător, supraveghere video nu mai este văzută ca o metodă de a asigura siguranța oamenilor și a propietăților, dar și ca instrument ce ajută operațiunile de business.

Inteligența artificală pătrunde în industria de supraveghere video, capturând foarte mult imaginația industriei, în comparație cu analiza video. Gândul că computerele vor putea analiza singure imaginile video și alerta utilizatorii doar când evenimentele sunt pertinente pentru operațiunile lor atrage din mai multe motive. Dar adopția și studiile de caz sunt puține.

În cadrul ISC West 2018, Dahua a ținut o sesiune educativă axată pe valoarea creată de inteligența artificială și a prezentat o derie de produse „deep sense” care includ camere, NVR-uri, servere, etc., toate oferind capacități avansate de inteligență video, precum analiza caracteristicilor umane, recunoașterea facială, recunoașterea numărului de pe plăcuța de înmatriculare, numărarea persoanelor, căutarea imaginilor, și altele.

Evoluția inteligenței artificiale înseamnă că viitorul analizei video va fi determinat de crearea de algoritmi statici care învață dispozitivele cum să alerteze operatorii, conform securityportal.ro.

În timp ce cazurile de analiză s-a schimbat, tehnologia care este folosită au rămas relativ aceași – algoritmi sunt creați pentru a căuta anumite acțiuni predefinite în câmpul vizual al camerei. Cu toate acestea, evoluția inteligenței artificiale înseamnă că viitorul analizei nu va depinde de crearea de algoritmi statici ci de abilitatea acestora de a învăța ce alerte trebuie generate pentru operatori.

În supravegherea video, recunoașterea facială și detecția de persoane și obiecte este îmbunătățită semnificativ de inteligența artificială. În cazul recunoașterii faciale, acuratețea a ajuns la 99.9% pentru mediile controlate ca aplicațiile de recunoaștere facială pentru imigranți din aeroporturi.

 

 

 

Share With: