[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Entrust Datacard achiziționează firma nCipher Security a Thales

Entrust Datacard, furnizor de top de soluții de identificare a anunțat, vinerea trecută, că va achiziționa firma nCipher Security a Thales.

Thales a fost de acord cu vânzarea nCipher Security, care produce hardware pentru control acces, către o firmă privată din Statele Unite, Entrust Datacard, pentru o sumă care nu a fost făcută publică, scrie cbronline.com.

Vânzarea firmei trebuie să fie aprobată de Comisia Europeană, Ministerul Justiției din SUA, precum și de autoritățile de reglementare din Australia și Noua Zeelandă.

Componentele hardware produse de nCipher Security sunt denumite hardware security module (HSM).
Entrust Datacard este un furnizor important de soluții de tipul Public Key Infrastructure (PKI), ceea ce face ca nCipher Security să fie potrivită pentru această companie.

HSM-urile sunt procesoare dedicate criptării pentru protecția cheii de criptare. Acestea funcționează ca ancore de încredere care protejează infrastructura de criptare prin administrarea, procesare și tocarea în siguranță a cheilor de criptare în interiorul unui dispozitiv întărit, rezistent la încercările de alterare a acestora, conform celor de la Gemalto.

HSM-urile sunt componenta principală a soluțiilor oferite de Entrust Datacard și sunt o componentă fundamentală a infrastructurii de securitate a ofertelor de public key infrastructure (PKI) și secure socket layer (SSL) ale companiei, scrie finextra.com.

Achiziția va permite companiei nu doar să își extindă abilitatea de a oferi clienților soluții care sunt pe măsura cererii lor, dar care și respectă noile reglementări intrate în vigoare cu privire la securitate: General Data Protection Regulation (GDPR) și regulile electronic identification, authentication and trust services (eIDAS).

Tranzacția se supune și completării cu succes a achiziției Gemalto de către Thales și respectării condițiilor de achiziție. Informații suplimentare despre achiziție vor fi emise după încheierea tranzacției. Se așteaptă ca achiziția să se încheie în al doilea trimestru din 2019. Informațiile financiare legate de achiziție nu vor fi făcute publice.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019