ELKOTech Romania anunţă disponibilitatea în România a soluţiei de supraveghere AXIS F34
ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate, anunţă disponibilitatea în România a soluţiei de supraveghere AXIS F34.
Sistemul este uşor de instalat, foloseşte patru camere performante şi este potrivit pentru implementarea în magazine de dimensiuni mici şi birouri. Soluţia vine însoţită la achiziţionare de tot hardware-ul şi software-ul necesar, managerii putând gestiona şi monitoriza oricând camerele de la distanţă.
“AXIS F34 este unul dintre cele mai eficiente şi accesibile sisteme de supraveghere din piaţă. Este dedicat IMM-urilor ce doresc o monitorizare rapidă şi sigură, cu ajutorul a patru camere discrete, şi poate fi accesat de la distanţă. Unităţile senzor AXIS F1004 sunt compuse din lentile fixe şi senzor de imagine, permit o monitorizare în 720p şi sunt potrivite pentru supravegherea la interior”, a declarat Andrei Dinescu, Product Manager ELKOTech Romania.
Sistemul de supraveghere include o unitate centrală AXIS F34 cu o sursă externă şi patru unităţi senzor AXIS F1004 de dimensiuni reduse (lungime: 37,5 mm, diametru: 16 mm, greutate: 96 g). Senzorii pot fi încastraţi sau montaţi pe tavane sau ziduri cu ajutorul accesoriilor incluse în pachet (F8214 – accesoriu de tip dome şi F8224 – sistem de prindere tavan). La achiziţionare, utilizatorii vor primi şi două carduri de memorie AXIS Surveillance microSDXC de 64 GB dezvoltate special pentru a fi folosite în supravegherea video, în condiţii de înregistrare continuă. Astfel, sistemul de supraveghere poate fi folosit fără a avea nevoie de un PC sau de un dispozitiv extern de stocare.
“În cazul în care este nevoie ca senzorii AXIS F1004 să fie înclinaţi pentru a se monitoriza o zonă specifică, utilizatorii pot achiziţiona accesorii opţionale, disponibile şi ele în oferta ELKOTech Romania. Capacitatea de stocare este suficientă pentru una sau două săptămâni de înregistrare”, a completat Andrei Dinescu.
Dintre caracteristicile noului sistem de monitorizare se remarcă:
Configurarea automată a unităţii pentru activarea procesului de înregistrare pe baza declanşatorului de detecţie al mişcării;
Suport pentru modulul de analiză Video Motion Detection 3, un program ce integrează un algoritm de detecţie al alarmelor false, precum mişcările vegetaţiei;
Tehnologia Zipstream ce presupune o implementare eficientă a standardului de compresie H.264 care poate reduce necesarul de bandă şi de capacitate de stocare cu până la 50%.
AXIS F34 este parte a unei serii de produse modulare ce foloseşte ca şi concept senzori conectaţi la o unitate principală. Conexiunea dintre aceştia se realizează prin intermediul unor cabluri de diferite dimensiuni, integratorii dispunând astfel de o flexibilitate extinsă, care le permite instalarea senzorilor în locuri înguste. O unitate centrală precum AXIS F34 dispune de patru canale, putând lucra în acelaşi timp cu un număr de patru senzori.
Cei patru senzori AXIS F1004 din acest pachet pot fi instalaţi în patru locaţii de interior diferite, la o distanţă maximă de 15 m faţă de unitatea centrală. Rezoluţia imaginilor oferite este de 720p. Datorită specificaţiilor de ultimă generaţie, unitatea centrală poate realiza transmiteri de date simultane la full frame rate în 720p pentru toate cele patru camere, prin intermediul unui port Ethernet.
Atunci când sunt folosiţi senzori din seria F 1080p, unitatea centrală poate transmite cadre la rezoluţie maximă, însă limitate la 12,5/15 fps (50/60 Hz). La o rezoluţie de 720p în condiţii de full frame rate, transmisia se poate realiza la 25/30 fps pe fiecare canal în parte. AXIS F34 suportă quad view streaming care permite vizualizarea simultană a stream-urilor video.
Complementar cu tehnologia Axis Zipstream şi Video Motion Detection 3, unitatea centrală AXIS F34 dispune de un modul de detectare a tentativelor de sabotaj. În plus, sistemul suportă aplicaţii terţe, care pot fi instalate prin intermediul AXIS Camera Application Platform. Unitatea principală poate fi alimentată atât prin intermediul unui port Ethernet, cât şi prin intermediul unei surse externe.