404 Not Found


nginx
Elementele de siguranță ale mașinilor nu trebuie să fie conectate la internet - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieElementele de siguranță ale mașinilor nu trebuie să fie conectate la internet
elementele-de-siguranta-ale-masinilor-nu-trebuie-sa-fie-conectate-la-internet

Elementele de siguranță ale mașinilor nu trebuie să fie conectate la internet

elementele-de-siguranta-ale-masinilor-nu-trebuie-sa-fie-conectate-la-internetUn expert în securitate al Kaspersky Lab este de părere că este foarte important ca elementele de siguranță ale vehiculelor să nu fie conectate la Internet.

Cercetătorii Kaspersky Lab au studiat securitatea aplicațiilor pentru controlul de la distanță al mașinii și au descoperit că toate aplicațiile conțin o serie de probleme de securitate care ar putea să le permită infractorilor cibernetici să producă daune considerabile pentru proprietarii de mașini, conform securityportal.ro.

Cercetători ai Kaspersky Lab au testat șapte aplicații de control de la distanță al mașinii, dezvoltate de mari producători de mașini și care, conform statisticilor Google Play, au fost descărcate de zeci de mii de ori, iar în unele cazuri până la cinci milioane de ori. Cercetarea a scos la iveală faptul că fiecare dintre aplicațiile examinate avea câteva probleme de securitate.

În urma exploatării problemelor de securitate descoperite un infractor poate să preia controlul asupra unei mașini, să deblocheze ușile, să dezactiveze alarma și, teoretic, să fure vehiculul. 

Mașinile personale care încep să semene din ce în ce mai mult cu niște gadget-uri pot deveni ținta hackerilor și este foarte important ca elementele de siguranță ale vehiculelor să nu fie conectate la Internet, este de părere un expert în securitate al Kaspersky Lab, citat de Agerpres.

“Un lucru e cert: sigure nu sunt (mașinile inteligente conectate la Internet, n.r.). Vestea bună e că atacatorii nu și-au concentrat încă atenția asupra lor, așa că mai este timp să se îndrepte lucrurile. Din punctul meu de vedere, e nevoie ca discuția despre securitatea mașinilor conectate să pornească de aici: elementele de siguranță ale mașinii nu ar trebui să fie conectate la Internet: de exemplu, frânarea sau pornirea motorului. Partea de știri și divertisment ar trebui să fie separată de acestea,”  a explicat, pentru AGERPRES, Ștefan Tănase, senior security researcher Kaspersky Lab

Pe de altă parte, referitor la tehnologia Blockchain, expertul consideră că aceasta are potențial de a revoluționa și alte zone, în afara celei de plăți digitale. 

Acesta a adăugat că, la momentul actual, moneda Bitcoin, cel mai popular proiect bazat pe tehnologie de tip Blockchain, a ajuns la o capitalizare de piață de 20 de miliarde de dolari, pe fondul creșterii tot mai accentuate a popularității plăților digitale descentralizate. 

Recent, specialiștii de la Cisco au susținut că tehnologia Blockchain reprezintă una dintre cele mai importante concepte care vor marca următorii patru ani.

Tehnologia Blockchain a început să fie însușită de anumite instituții bancare la nivel global. Astfel, în octombrie 2016, băncile Commonwealth Bank of Australia și Wells Fargo & Co au anunțat utilizarea, în premieră, a tehnologiei Blockchain pentru reglarea unei operațiuni de comerț internațional privind livrarea de bumbac din SUA către China, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

 

 

 

Share With: