HomeStiriBusiness & TehnologieEchipamentele de supraveghere video DIY, piata de un miliard
globla

Echipamentele de supraveghere video DIY, piata de un miliard

 

globlaPotrivit unui raport IHS, piața globală pentru echipamente de supraveghere video do-it-yourself a depășit un miliard de dolari pentru prima oară în 2014.

Statele Unite ale Americii sunt responsabile pentru aproximativ 65% din venitul total, se arată în raportul firmei de cercetare. Conform analiștilor firmei, piața globală pentru echipamente de supraveghere video DIY este împărțită aproape în mod egal între soluții analog și IP.

Totuși, o mare parte dintre utilizatori aleg să își protejeze locuințele sau afacerile mici prin procurarea unui pachet de soluții de supraveghere analog, precum camere și DVR-uri, scrie Security InfoWatch.

În raport se mai arată că soluțiile alternative care utilizează tehnologia HD TVI, HD CVI și AHD sunt disponibile și oferă rezoluție de până la 1080p. Acestea vor deveni foarte populare printre consumatori, iar distribuirea acestora va crește rapid pe parcursul următorilor doi ani, deoarece acest tip de echipament este preferat față de soluțiile analog standard definition.

Soluțiile analog standard definition nu vor dispărea complet, deoarece consumatorii care țin cont de prețuri vor prefera această tehnologie pentru adoptarea sistemelor de supraveghere.

Cea mai mare noutate a acestei piețe este creșterea pentru cererea de echipament IP. Potrivit IHS, peste 11 milioane de camere IP DIY și consumer vor fi distribuite la nivel global în 2015.

Camerele IP consumer sunt definite de IHS ca fiind camerele de rețea individuale. Acestea sunt folosite ca un sistem de supraveghere individual, fără a fi nevoie de echipament hardware de înregistrare sau stocare cloud. În viitor, va fi distribuit un număr mult mai mare de camere care vor oferi funcționalitate smart home cu potențialul de a se conecta la dispozitive terțe sau sisteme smart home din același brand, explică analiștii IHS, care se așteaptă ca aceste dispozitive să devină un factor important în creșterea pieței pentru echipament de supraveghere de tip consumer.

Firma a spus că furnizorii de echipamente de supraveghere își vor diversifica ofertele, prin introducerea unor noi sisteme smart home și funcții îmbunătățite ale camerelor, deoarece camerele de supraveghere din domeniul smart home au început să aibă un rol mult mai important.

Aceste camere nu sunt utile doar pentru înregistrarea unor pătrunderi prin efracție, ci și pentru monitorizare. Majoritatea sistemelor au capacități de alertare și utilizatorii pot viziona imagini live sau înregistrate de pe smartphones sau tablete, acest aspect fiind unul dintre cele mai puternice puncte de vânzare.

 

 

 

Share With: