HomeStiriBusiness & TehnologieEchipamentele de supraveghere video ale producătorilor din China ar putea fi interzise în agențiile SUA
echipamentele-de-supraveghere-video-ale-producatorilor-din-china-ar-putea-fi-interzise-in-agentiile-sua

Echipamentele de supraveghere video ale producătorilor din China ar putea fi interzise în agențiile SUA

echipamentele-de-supraveghere-video-ale-producatorilor-din-china-ar-putea-fi-interzise-in-agentiile-suaGuvernul SUA a propus de curând interzicerea achiziției de telefoane mobile ale producătorilor chinezi de către agențiile guvernamentale, iar acum vizează și producători de echipamentele de supraveghere video.

Guvernul SUA vrea să extindă lista companiilor de tehnologie din China ce sunt interzise a fi folosite de către agențiile guvernamentale. Camera Reprezentanților a votat un proiect de lege care inculde un amendament care ar interzice agențiilor federale să achiziționeze echipamente de supraveghere video de la câteva firme cu sediul în China, inclusiv Hikvision, Dahua și Hytera Communications, scrie securityinfowatch.com.

Spre sfârșitul lunii trecute, Camera Reprezentanților din SUA a dezbatut această lege într-o încercare de a domoli îngrijorările de securitate cibernetică cu privire la folosirea de către agențiile guvernamentale de tehnologii produse de la companii chineze.

Jeffrey He, președintele Hikvision USA Inc. și Hikvision Canada Inc., declară că produsele companiei „aderă la standardele de securitate informatică globală” și că vor „apăra viguros” compania de „acuzații nefondate”. Și Dahua a precizat într-o postare de pe site-ul companiei că este o companie cu un nivel înalt în ceea ce privește integritatea afacerii și că se dedică respectării tuturor legilor și regulilor din țările în care operează.

Interdicția nu vizează doar producătorii chinezi de tehnologie, dar și alți producători care folosesc soluții ale Hikvision, Dahua și Hytera. Amendamentul face parte din National Defense Authorization Act, care inițial limita doar folosirea de tehnologii și servicii ale Huawei și ZTE.

Proiectul de lege are nevoie și de aprobarea Senatului înainte de a fi promulgată. Ambele companii, Hikvision și Dahua, ar putea fi afectate dacă legea intră în vigoare. Prin intermediul reprezentanților lor, companiile se apără de acuzațiile legate de securitatea cibernetică a echipamentelor produse, scrie campussafetymagazine.com.

În plus, Security Industry Association (SIA) spune că a primit spre analizare amendamentul care vrea să interzică achiziția echipamentelor de supraveghere video de la producători chinezi de către agențiile SUA și că va lua poziție în funcție de reacția membrilor săi.

Share With: