404 Not Found


nginx
DVTel lanseaza software de protectie pentru camere IP - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieDVTel lanseaza software de protectie pentru camere IP
dv

DVTel lanseaza software de protectie pentru camere IP

dvDVTel lansează soluția IP-mmune, prin care camerele de supraveghere sunt protejate împotriva virușilor și al software-ului malițios.

Breșele de securitate au avut un impact major pe piețele verticale. Acestea au evidențiat nu doar importanța securizării datelor clienților, dar și nivelul de vulnerabilitate al rețelelor de supraveghere video, pe măsură ce utilizatorii adoptă tehnologia IP.

În ciuda încercărilor de a educa publicul în legătură cu amenințările respective, experții în securitate au constatat că această problemă nu are o importanță foarte mare pentru industria securității. Astfel, DVTel va lansa soluția IP-mmune, care încorporează mecanisme de apărare cibernetică în software-ul video și produsele hardware ale companiei, pentru a le proteja de atacurile din exterior și pentru a le izola de rețelele corporațiilor, dacă ar fi infectate, scrie Security InfoWatch.

,,Suntem una dintre primele companii din domeniul securității fizice care a investit în cercetare pentru a proteja sistemele video de amenințările cibernetice. Ideea este să oferim un set complet de protecție pe mai multe straturi pentru clienții direcți sau vânzători, pentru ca aceștia să nu se îngrijoreze”, a spus Ron Grinfield, reprezentant DVTel.

Potrivit directorului companiei, Yoav Stern, practicile de apărare cibernetică și de protecție împotriva virușurilor și a malware-ului au reprezentat o provocare continuă pentru comunitatea IT, în ultimii 20 de ani. Concomitent, odată cu tranziția de la analog la IP în domeniul supravegherii video, este necesară protecția dispozitivelor precum camerele de supraveghere, un aspect de care practicienii din domeniul securității fizice abia au început să fie conștienți.

,,Apărarea cibernetică – și spun asta pentru că nu există o securitate cibernetică – este un termen care induce în eroare, deoarece apărarea este bună doar până în momentul în care atacul devine mai sofisticat și trebuie să o schimbi. Acesta a fost un mod de viață în mediul IT. Tranziția la IP în sectorul video s-a întâmplat într-un mediu în care procedurile de operare sunt legate de video analog și în care problemele de hacking și apărare cibernetică erau inexistente”, a explicat Stern.

Directorul DVTel a spus că atunci când industria a început să abordeze soluții digitale, multe instalații video din acel moment operau pe rețele proprii, independente de restul celor deținute de organizații.

,,Încet, în jurul anilor 2010 și 2012, lucrurile au început să fuzioneze și am primit presiuni din partea mediului IT, deoarece sistemele interferau cu rețeaua. Aceasta a devenit o problemă legată de cine controlează ce se transmite pe rețea, însă IT-ul a realizat că rețelele IP sunt o lacună de securitate la fel de mare ca malware-ul sau hacking-ul, deoarece acestea sunt conduse de aplicații care se concentrează pe performanță, viteză și fiabilitate. Pachetul video are prioritate maximă atunci când devine excepție pentru firewall, deoarece nu există destul timp în care datele video pot fi analizate pentru a vedea dacă sunt curate. Nu poți face asta cu datele video. Dacă oprești transmisiunea video și pentru un moment, creezi o întârziere și nu mai poți vedea nimic în timp real”, a spus Stern.

De aceea, consideră directorul DVTel, administratorii IT au început să conștientizeze faptul că majoritatea producătorilor de camere nu au încorporat metode de protecție împotriva amenințărilor cibernetice în dispozitivele respective. Problema constă în faptul că dacă specialiștii IT adaugă această caracteristică după ce un atac are loc, performanța rețelei poate fi afectată într-un mod iremediabil.

,,Metodele de apărare afectează performanța. Dacă acestea nu vor fi construite în mod corespunzător în lumea video IP, performanța sistemelor va fi afectate”, a explicat Stern, care a adăugat că măsurile de securitate precum IP-mmune vor deveni din ce în ce mai comune în industria securității.

,,Credeam că rețelele video IP se vor îndrepta în această direcție cât mai curând ,pentru a dovedi faptul că rețeaua IP nu va fi o poartă pe care infractorii pot pătrunde. Vom construi propriile VMS-uri, software-uri și camere cu măsuri corespunzătoare de securitate și nu căutăm să protejăm rețelele IT, deoarece acestea au propriile lor probleme. Vom construi rețele IP pe care le vom instala, într-un mod în care organizațiile IT vor fi convinse că sunt securizate de noi. Ne vom asigura că, în cazul în care un atac are loc, cauza nu va fi rețeaua noastră”, a încheiat Stern.

 

 

 

Share With: