404 Not Found


nginx
Drona controlata prin unde cerebrale, creata in Portugalia - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Drona controlata prin unde cerebrale, creata in Portugalia

Compania portugheză Tekever a dezvoltat o tehnologie care permite pilotarea dronelor folosind doar undele cerebrale ale unei persoane.

Potrivit reprezentanților companiei, tehnologia ar putea fi folosită pe termen scurt de către persoanele cu dizabilități, care nu pot pilota. Pe termen lung, ar putea fi folosită pentru pilotarea avioanelor. Totuși, un expert din domeniul aviației susține că industria nu va adopta o asemenea tehnologie din cauza faptului că poate fi nesigură, scrie BBC.

Tekever este o companie specializată în drone, care colaborează cu firme de securitate, forțe de poliție și armata și care a adaptat tehnologia EEG (electroencefalografie) pentru a instructa software-ul Brainflight să coordoneze drona.

EEG detectează activitatea din părți specifice ale creierului, iar după câteva luni de antrenament, piloții reușesc să își învețe creierul să gândească în așa fel încât să miște un cerc pe un ecran de computer în sus sau în jos, proces care face drona să vireze la stânga sau la dreapta.

,,Credem că oamenii vor putea pilota aeronave la fel cum îndeplinesc activități zilnice ca mersul sau alergatul. Credem că Brainflight reprezintă începutul unei schimbări enorme în domeniul aviației, dând putere piloților și scăzând riscul misiunilor și vrem să oferim aceste beneficii pieței cu produse inovatoare”, a spus Ricardo Mendes, reprezentant Tekever.

Acest tip de tehnologie ar putea întâmpina dificultăți din partea opiniei publice și a legislației, susține John Strickland, consultant în aviație. Potrivit acestuia, industria aeronautică își concentrează eforturile de inovare pe materiale mai bune și motoare mai econome.

Conform reprezentantului Tekever, tehnologia ar avea măsuri de siguranță pentru contracarea anumitor efecte, precum o criză cerebrală. ,,Există algoritmi care previn aceste lucruri. Tehnologia evoluază, la fel și reglementările. Dronele de acest gen vor exista, întrebarea nu este dacă, ci când”, a declarat Mendes.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019