HomeStiriBusiness & TehnologieDoreste UE sa cenzureze Internetul?
Google si UE

Doreste UE sa cenzureze Internetul?

  

Google si UEDecizia Curții de Justiție a Uniunii Europene în privința ștergerii datelor personale de către Google a cauzat îngrijorări legate de cenzura online.

 

Curtea de Justiție a UE a decis că indivizii au dreptul de a cere companiei Google șteargă date personale și ,,să fie uitați” în mediul online, în anumite circumstanțe în care datele personale ajung să fie învechite sau inexact. Analiștii mediului online susțin că impactul global al deciziei încă nu este clar, dar ar putea să genereze anumite probleme în Europa, scrie Security Week.

,,Implementarea practică pare a fi vagă și potențial, foarte dezordonată”, a spus Greg Sterling, analist Opus Research. Acesta a spus că Google ar trebui să fie capabilă să filtreze rezultatele, dar asta ar însemna că rezultatele căutărilor pe Internet ar putea fi diferite, în funcție de locația utilizatorului, într-un mod similar procedurilor din China.

Analistul a adăugat că alegerea căror rezultate să fie înlăturate poate fi ,,problematică” și ,,ridică întrebarea despre ce este în interesul publicului”. Danny Sullivan, analist Search Engine Land,  a spus că impactul ar putea fi pozitiv dacă se aplică doar protecției intimității. ,,Totuși, există îngrijorări despre realizarea abuzurilor, făcute pentru a preveni accesul facil la informații publice legitime”, a spus acesta.

Eric Goldman, director al Institutului de Drept High Tech, Universitatea Santa Clara, a spus că decizia ,,nu ar fi posibilă sub legislație americană”. ,, Ar viola în mod cert Primul Amendament al Constituției Americane și ar viola legea federală curentă, care spune că site-urile și motoarele de căutare nu se pot afla la dispoziția entităților terțe”, a adăugat Goldman.

Marc Rotenberg, director al Electronic Privacy Information Center, a spus că decizia este conformă cu ,,tradiția americană a oamenilor care ar trebui să poată controla informațiile despre ei înșiși”. Acesta a adăugat că decizia este foarte importantă pentru drepturile de intimatate ale utilizatorilor Internetului.

 

 

 

Share With: