Smartphone-urile, în număr din ce în ce mai mare atât în companii, cât şi în posesia utilizatorilor individuali, sunt folosite pentru activităţi de business în fiecare zi. Această tendinţă în continuă evoluţie este imposibil de ignorat de către mediul de business actual, după cum arată cercetarea efectuată de B2B International împreună cu Kaspersky Lab. Doar 9% dintre organizaţii consideră că este realist să le interzică angajaţilor să îşi folosească telefoanele personale pentru activităţi de serviciu. Pe de altă parte, 29% dintre firme le-au asigurat angajaţilor accesul complet la informaţiile din reţelele companiilor prin intermediul dispozitivelor mobile.
„Utilizarea smartphone-urilor şi a altor dispozitive mobile pentru activităţi de serviciu asigură oricărei companii un avantaj competitiv, făcând angajaţii mai flexibili şi capabili să gestioneze diferite sarcini şi probleme, indiferent de oră sau de locul unde se află”, a explicat Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer în cadrul Kaspersky Lab. „Însă, introducerea acestor dispozitive în infrastructura companiei presupune o nouă abordare a securităţii IT, deoarece neglijarea acesteia pune în pericol informaţiile importante ale companiei, din cauza unui atac malware sau a pierderi dispozitivelor. Totuşi, nu este nevoie să reinventăm roata: Kaspersky Lab asigură soluţii specializate pentru firme, care protejează toate dispozitivele companiilor, inclusiv dispozitivele mobile, cu ajutorul uneiplatforme unitare”, a adăugat Alexander Erofeev.
Tehnologia Mobile Device Management integrată în soluţia Kaspersky Endpoint Security for Business, noua platformă de securitate creată de Kaspersky Lab pentru a proteja reţelele companiilor, asigură administrarea şi securizarea fiecărui dispozitiv mobil utilizat în companie.
Pe lângă protejarea smartphone-urilor şi a tabletelor de ameninţările malware (esenţială pentru sistemele Android, din cauza numărului tot mai mare de programe maliţioase care le atacă), funcţiile MDM permit administratorilor sistemului să controleze de la distanţă conţinutul stocat pe un dispozitiv, putând bloca accesul la el în cazul în care este pierdut sau furat. În plus, tehnologia MDM le oferă specialiştilor IT posibilitatea să separe informaţiile personale de cele ale companiei. Odată implementată această funcţie, politica BYOD (prin care angajaţii îşi pot aduce propriile dispozitive de acasă, pentru a le folosi la locul de muncă) nu mai reprezintă o problemă pentru companii: administratorii pot oricând naviga prin datele companiei de pe dispozitivul personal al angajatului, fără a interfera cu informaţiile personale.
Un alt avantaj al tehnologiei MDM din soluţia Kaspersky Lab îl reprezintă sistemul centralizat de administrare şi control, care poate fi integrat cu uşurinţă în sistemul de securitate al companiei, făcând posibilă identificarea tuturor ameninţărilor la adresa infrastructurii mobile IT a organizaţiei.
Pentru mai multe informaţii despre gestionarea ameninţărilor la adresa companiilor, tehnologiile de securitate disponibile şi soluţiile pentru companii create de Kaspersky Lab, puteţi citi aici: www.kaspersky.com/beready.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…