404 Not Found


nginx
Detectorul de metale, unul dintre cele mai folosite instrumente in securitate - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Detectorul de metale, unul dintre cele mai folosite instrumente in securitate

Detectorul de metale, unul dintre cele mai folosite instrumente in securitate, este folosit, de regulă, pentru a găsi obiecte metalice ascunse în alte obiecte sau aflate sub pământ.

 

Aparatele sunt constituite dintr-o unitate portabilă la care este atașată o sondă cu senzori. Când senzorul trece pe lângă un obiect metalic, acest lucru este indicat fie printr-un sunet, redat în căști, fie de un indicator cu ac. Cu cât obiectul metalic se află mai aproape, cu atât sunetul este mai puternic, respectiv acul urcă mai mult, transmite Agerpres.

Primul detector de metale a fost inventat în 1881 de către Alexander Graham Bell. Acesta a construit un aparat, în condițiile, în care era necesară localizarea exactă a glonțului din corpul președintelui american James Garfield, care fusese împușcat pe 2 iulie 1881. Cum președintele Garfield era întins pe un pat metalic, aparatul a fost indus în eroare, iar operația nu a reușit (James Garfield avea să moară ca urmare a infectării rănii, la 19 septembrie 1881).

Detectoarele de metale moderne au apărut în anii 1920. Gerard Fisher a dezvoltat un sistem de ghidaj radio, folosit pentru o navigare precisă. Sistemul funcționa foarte bine, dar Fisher a observat că apăreau anomalii în locuri unde terenul conținea minereu. În 1925, Fisher și-a depus și a primit primul brevet pentru un detector de metale.

Josef Stanislaw Kosacki, un locotenent polonez, a construit, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, un detector de metale cu tuburi electronice și sursă de alimentare separată. Kosacki a folosit detectorul la deminarea câmpurilor minate de armata germană în retragere. Ideea a fost preluată mai târziu de câteva firme, care au început fabricarea detectoarelor de metale.

Introducerea tranzistorului, a circuitului integrat, a procesorului, au dat posibilitatea fabricării de detectoare de metale mai mici, mai ușoare și mai performante.

În prezent, detectorul de metale se folosește în mai multe domenii: în domeniul militar, pentru descoperirea minelor și a proiectilelor neexplodate; în arheologie, pentru descoperirea obiectelor metalice în siturile arheologice; în securitate, pentru control personal, în aeroporturi, instituții etc., pentru detectarea obiectelor metalice sau a armelor ascunse.

Există, de asemenea, persoane pasionate de descoperirea de monede, obiecte de tezaur, comori etc. care îl folosesc în acest scop, iar scafandrii folosesc detectorul de metale pentru căutarea de tezaure subacvatice sau în arheologia subacvatică.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019