404 Not Found


nginx
Detectarea focurilor de armă poate porni automat simulatoare de rețea pentru supraveghere - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Detectarea focurilor de armă poate porni automat simulatoare de rețea pentru supraveghere

Un sistem de detecție a focurilor de armă pornește automat dispozitive simulatoare de rețea pentru identificarea și urmărirea celui care a tras, dar crește îngrijorările cu privire la intimitate.

Pentru a ajuta la reducerea și identificarea incidentelor în care sunt folosite arme de foc, din ce în ce mai multe orașe folosesc tehnologie de detectare a focurilor de armă ca ShotSpotter, scrie csoonline.com.

Programul ShotSpotter reprezintă o rețea de microfoane care identifică sunete ce seamănă cu focurile de armă, le stabilește locația prin triangulare și alertează poliția. Software-ul a fost folosit de poliția din orașul londonez Camden încă din 2011, relatează securityportal.ro.

În cazul ShotSpotter, înainte de alertare, existența focurilor de armă este verificată și de către un operator uman.

Câteva orașe din SUA au avertizat cetățenii înaintea zile naționale, sărbătorită pe 4 iulie, că aceste microfoane sunt folosite pentru a detecta focurile de armă pentru a-i face să nu tragă în aer pe periada sarbatorii, conform csoonline.com.

Unele organizații, ca American Civil Liberties Union, avertizează că microfoanele pot fi activate de la distanță pentru a spiona cetățenii ca formă de supraveghere în masă. Un sistem care detectează focuri de armă nu garantează că poliția va găsi atacatorul dacă acesta fuge repede din locul de unde a tras. Un nou patent propune un mod de a urmări atacatorul.

Un profesor al MIT a venit cu un sistem care identifică automat dispozitivele mobile de comunicare din apropierea locului de unde s-a tras. Patentul a fost aprobat pe 22 iunie, iar invenția a fost creată cu susținerea forțelor aeriene din SUA, iar guvernul are anumite drepturi asupra acesteia. Sistemul continuă folosirea senzorilor pentru detectarea împușcăturilor, dar propune folosirea automată a unor simulatoare de rețea pentru a identifica și urmări dispozitivele mobile din apropierea locului în care s-a tras.

Simulatoarele de rețea se comportă ca niște turnuri de telefoane și le forțează să se conecteze la acestea în loc de rețeaua obișnuită. Problema este că acestea nu vor inercepta și urmări doar persoana vinovată ci și sute sau mii de alte telefoane și utilizatorii lor. De aceea ar fi ca o supraveghere în masă.

Dispozitivul propus crește suspiciunile datorită câtorva jurisdicții care necesită un mandat pentru a folosi dispozitivele simulatoare de rețea și datorită felului în care aceste dispozitive colectează informații personale, scrie scmagazine.com.

„După ce este determinată locația unui foc de armă, sistemul de control ar putea activa automat unul sau mai multe simulatoare de rețea aflate în apropierea locației de unde s-a tras pentru a identifica dispozitivele de comunicare aflate în apropiere”, se precizează în informațiile făcute publice despre patent. „De asemenea, o mai bună precizie în identificarea locațieii dispozitivelor mobile de comunicare poate fi obținută prin folosirea informațiilor oferite de senzorii de radio frecvență care interceptează transmisiile radio de la dispozitivele mobile de comunicare către simulatorul de rețea.”

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019