HomeStiriBusiness & TehnologieDeputații din SUA vor să reducă folosirea recunoașterii faciale de către poliție
deputatii-din-sua-vor-sa-reduca-folosirea-recunoasterii-faciale-de-catre-politie

Deputații din SUA vor să reducă folosirea recunoașterii faciale de către poliție

deputatii-din-sua-vor-sa-reduca-folosirea-recunoasterii-faciale-de-catre-politieCamera Reprezentanţilor plănuiește să limiteze căutările din baza de date pentru recunoaștere facială a FBI.

Reacționând la îngrijorările legate de colectarea în masă a fotografiilor persoanelor în bazele de date ale poliției, deputații din SUA plănuiesc să introducă o lege pentru limitarea folosirii recunoașterii faciale de către FBI și alte organizații de aplicare a legii, scrie pcworld.com.

FBI-ul (Birou Federal de Investigații) și departamentele de poliție din SUA pot căuta în baze de date care conțin mai mult de 400 de milioane de fotografii, multe dintre acestea obținute de la permisele de conducere, multe dintre ele ale oamenilor care nu au comis nicio infracțiune.

Agențiile de aplicare a legii nu au nevoie de un mandat pentru a verifica baza de date, a fost observat miercuri de membrii Camerei Reprezentanților și ai Comitetului de Reforme pentru Guvern.

Cu toate acestea, sistemul de recunoaștere facială oferă și rezultate eronate în 15 % dintre cazuri, cu inexactități mai mari când se caută persoane care aparțin unor minorități ca cea afro-americană. Aceste cazuri pot crea probleme serioase pentru persoanele nevionovate când agenții FBI îi vizitează acasă sau la locul de muncă, spune Diana Maurer, director în cadrul departamentului de securitate al statului.

Cei care susțin confidențialitatea, spun că scanarea în masă a fețelor oamenilor ridică probleme serioase de confidențialitate.

Birou Federal de Investigații a semnat înțelegeri cu 18 state din SUA care permit agenției să caute printre poze în cazul unei investigații. Un raport din octombrie anul trecut a descoperit că 117 milioane de cetățeni americani se află în baza de date a poliției datorită, în mare parte, bazei de date cu permise de conducere, scrie morningconsult.com.

Un reprezentant l-a întrebat pe un director al FBI de ce ar trebui să fie prezent în baza de date doar pentru ca are permis de conducere și a menționat că se va alătura acțiunilor de limitarea a folosirii recunoașterii faciale.

Se mai menționează într-un raport din luna mai a lui 2016 că FBI-ul nu a verificat cât de des căutările în baza de date au făcut asocieri incorecte.

 

 

 

Share With: