Deep Sentinel – un sistem de securitate proactiv pentru acasă
Deep Sentinel susține că a creat un sistem de supraveghere video proactiv pentru acasă care previne infracțiunile.
Oricât de mult am dori, nu puteam supraveghea casa 24/7 și nu întotdeauna pot fi oprite întâmplările nedorite (chiar dacă spargerile din locuințe sunt în scădere). Deep Sentinel, o companie din California, SUA, prezintă în cadrul CES2019 sistemul de supraveghere inteligent pentru acasă care folosește inteligența artificială: Deep Sentinel Smart Home Surveillance System, conform digitaltrends.com.
Sistemul Deep Sentinel este alcătuit din trei camere de securitate wireless conectate, cu o rezoluție 1080p full HD, viziune nocturnă și senzori PIR, un hub inteligent la care sunt conectate, patru baterii reîncărcabile, trei suporturi pentru montarea pe perete și un panou și abţibilde decorative pentru a anunța potențiali hoți că locuința este monitorizată.
Deep Sentinel se evidențiază prin serviciul de supraveghere LiveSentinel. Acesta folosește inteligența artificială pentru a transforma camerele în agenți de securitate virtuali. Folosind o inteligență artificială predictivă, sistemul de supraveghere video este creat pentru a prezice situațiile care pot duce la furturi, spargeri, furtul coletelor și alte potențiale pericole.
Deep Sentinel are o abordare a securității casei mai degrabă proactivă decât reactivă. Aceasta combină camere fără fir de ultimă generație, inteligență artificială predictivă și serviciul de supraveghere video 24/7 LiveSentinel care are rol preventiv. Platforma Deep Sentinel creează un perimetru virtual în jurul casei pentru a monitoriza activitatea în timp real și pentru a preveni alarmele false asociate cu sistemele de securitate tradiționale, scrie securityinfowatch.com.
David Selinger, CEO și cofondator al Deep Sentinel, spune că echipa de supraveghere LiveSentinel se ocupă de îndepărtarea infractorilor din momentul în care aceștia încearcă să pătrundă. Agenții LiveSentinel se ocupă și de alertarea autorităților în momentul în care detectează activități suspecte.
Agenții care supraveghează perimetrul prin intermediul serviciului LiveSentinel pot declanșa alarmele și pot vorbi direct cu intrușii pentru a preveni infracțiunile cu ajutorul unor comunicări duale posibile datorită unui difuzor și microfon. Inteligența artificială permite detectarea persoanelor, animalelor și obiectelor și interpretează comportamentul în timp real. Inteligența artificială rulează direct pe dispozitiv pentru a analiza și prezice riscurile în milisecunde. Camerele au un senzor PIR pentru detecția mișcării de la o distanță de zece metri și un câmp vizual de 130 de grade. Acestea pot funcționa în orice condiții climatice si includ o alarmă de 104dB.
Hub-ul folosit poate procesa 10 cadre pe secundă cu ajutorul procesorului Snapdragon 820 SoC. Permite stocarea locală a imaginilor, având 4GB memorie RAM și un spațiu de stocare de 64GB datorită memoriei flash integrate. Inteligența artificială elimină înregistrările nefolositoare prin faptul că înregistrează doar imaginile necesare. Hub-ul poate stoca imagini care să dureze până la șase luni.
Sistemul a fost creat în parteneriat cu Ammunition, un studio de design renumit. Sistemul poate fi controlat de pe smartphone. Bateriile țin între o lună și două luni până când trebuie reîncărcate. Acestea pot fi reîncărcate folosind o stație de încărcare a hub-ului.