George Hobica, a precizat într-un articol publicat vara aceasta că nu este un fan al cardurilor de plastic care deschid uși pentru că le poarte pierde, le poate confunda cu cardurile de credit și uneori nu reușește să își dea seama pe ce parte se folosește cardul. În plus, acestea se demagnetizează repede și este ultimul lucru pe care vrei să îl faci când ajungi seara târziu la ultimul etaj al hotelului: să cobori din nou la recepție pentru că s-a demagnetizat cardul de acces, conform usatoday.com.
Majoritatea camerelor de hotel din zilele noastre se deschid cu ajutorul acestor chei de acces din plastic, dar surprinzător, un număr mare de hoteluri din lumea întreagă încă folosesc chei de metal de care sunt atașate diferite brelocuri creative (și uneori foarte grele).
Unul dintre motivele pentru care hotelierii au renunțat la folosirea cheilor de plastic este ușurința cu care se demagnetizează, iar un alt motiv este securitatea.
Anul trecut, în ianuarie, un hotel din Austria a fost ținta unui atac cibernetic care a vizat sistemul de control acces pe bază de chei magnetice.
În plus, uneori, încuietorile electronice s-ar putea să nu funcționeze cum ar trebui. Un analist financiar din New York a descoperit, anul trecut, în ultima zi a șederii sale la un hotel, că de fapt ușa de la cameră nu se încuie. Așadar oricine ar fi putut să intre la el în cameră.
La începutul acestui an, un expert în securitate finlandez a descoperit un defect de securitate care permitea crearea unei chei care să deschidă orice ușă folosind orice cheie a unui hotel, chiar și una expirat.
Conducerea hotelului Seehotel Jägerwirt de patru stele din Austria a plătit o răscumpărare hackerilor pentru a-și elibera sistemul de infecția ransomware care nu permitea folosirea cheilor. Conducerea hotelului a ales să plătească hackerilor două monede bitcoin, ceea ce pe atunci însemna 1.500 de euro, conform securityportal.ro.
Managerii hotelului Seehotel Jaegerwirt din Austria au vrut să facă public incidentul pentru a-i avertiza și pe alții de această posibilitate. Conducerea hotelului a spus că a fost a treia oară când hackerii atacă hotelul și prima dată când au putut imobiliza întregul sistem.
Directorul hotelului a spus că nu a avut altă variantă decât să plătească răscumpărarea. Nici poliția, nici compania de asigurări nu poate ajuta într-o astfel de situație, a mai spus el.
Directorul hotelului a mai spus că va instala încuietori demodate cu chei când va recondiționa camerele.
Dar există și o tehnologie care permite oaspeților cazați la hotel să deschidă ușa camerei cu ajutorul telefonului mobil.
Häfele, compania ce se ocupă cu producţia şi comercializarea de accesorii şi feronerie pentru mobilier, precum şi cu sistemeele electronice de control al accesului, îmbunătăţeşte managementul camerelor de hotel prin accesul securizat Dialock, printr-un parteneriat cu Interel, furnizor specializat în sisteme de manangement în reţea. Astfel, oaspeţii unui hotel îşi vor putea folosi smartphone-ul ca pe o cheie, cu ajutorul unei aplicaţii, scrie bursa.ro, citat de securityportal.ro.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…