HomeStiriBusiness & TehnologieDe ce soneriile video creează dileme pentru poliție

De ce soneriile video creează dileme pentru poliție

Experții avertizează utilizatorii de sonerii video să nu posteze imaginile pe internet înainte de a fi verificate de polițiști deoarece ar putea crea probleme.

Pe măsură ce soneriile video și alte sisteme de supraveghere pentru acasă devin ceva obișnuit, experții îndeamnă utilizatorii să nu posteze pe internet imaginile cu persoane suspecte de furt înainte de a vorbi cu poliția, scrie securityinfowatch.com.

Matt Koehn care deține funcția de Berkley Public Safety Director spune că poliția vrea să fie informată înainte de a lansa o investigație publică.

Soneriile video sunt ușor de monitorizat și se pot conecta la platformele de social media pentru ca utilizatorii să împărtășească imagini video și fotografii legate de activitățile suspecte mai ușor. Dar autoritățile Avertizează că aceste postări s-ar putea să nu fie exacte și pot crea isterie, mai ales dacă s-a efectuat arestarea, iar oamenii nu au aflat deja asta.

Locotenentul Keith Spencer al poliției din Royal Oak a declarat că sistemele de securitate pot ajuta foarte mult în investigații. Spencer a dat exemplu un caz real în care s-a raportat o activitate suspectă într-un cartier. Persoana care a oferit imaginile video poliției, le-a postat și pe contul de social media, ceea ce nu este considerat ceva rău. Dar există persoane care postează imaginile întâi pe conturile de social media sau doar acolo, ceea ce rezultă în complicarea anumitor cazuri.

Deși imaginile camerelor de securitate pot ajuta poliția, postarea lor online poate crea probleme precum presupuneri, potențiale represalii și împiedicarea anchetei, spun polițiștii, citați de eu.freep.com.

Un șef de poliție din Beverly Hills spune că persoana care sună la ușă ar putea fi un avocat. De asemenea, un avocat spune că există riscul ca persoana care postează imaginile video să fie ținta unor represalii sau unor procese.

Există și pericolul ca persoana care postează imaginile să defăimeze pe cineva care de fapt nu a comis nicio infracțiune. Spre exemplu, un vecin ar putea veni să să își ia coletul care a fost livrat la o adresă greșită și să fie acuzat că a furat un colet. De aceea este necesară investigarea incidentului de către poliție.
Postarea imaginilor video ar mai putea și să împiedice poliția să întreprindă o investigație sub acoperire.

Share With: