[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

De ce sistemul de video management ar avea nevoie de o dronă

Un sistem de video management ar putea folosi o dronă din mai multe motive, mai ales pentru flexibilitatea pe care o oferă.

În ultimii ani, tehnologia folosită de drone a evoluat astfel încât dronele ar putea fi implementate cu ușurință în programe de supraveghere video ca senzor suplimentar al sistemului de video management, conform securityinfowatch.com.

În primul rând, în ultimii ani, îmbunătățirile aduse bateriilor, care au devenit mai ușoare și mai puternice, și cele aduse tehnologiei folosite de camerele video a ajutat la reducerea costurilor și la prelungirea perioadei de funcționare. De asemenea, au apărut îmbunătățiri ale tehnologiei fără fir și a modului de operare a dronelor pentru a reduce efectele negative ale zborului care afectează filmarea. Acestea permit transmiterea de imagini de înaltă calitate către sistemul VMS pentru o supraveghere continuă.

Una dintre valorile importante pe care le aduce folosirea unei drone este faptul că poate fi trimisă către locul unde se declanșează o alarmă. Iar sistemul VMS ajută la integrarea acestora deoarece marea lor majoritatea sunt geospațiale sau pe bază de hartă.

Drona permite amplasarea camerei aproape oriunde, oferind flexibilitate și deschidere către noi opțiuni. Poate servi și drept sursă de imagini video pentru misiuni pe termen scurt, sau evenimente speciale.

De asemenea, dronele pot folosi analiza video pentru a detecta, clasifica, număra și a urmări anumite obiecte, pe baza unor zone de detecție. În plus, pot fi folosiți și algoritmi de detecție ca în cazul camerelor PTZ.

O un alt beneficiu al folosirii unei drone este faptul că poate urmări un intrus după ce a pătruns în perimetru.

Nu în ultimul rând, funcția de patrulare automată poate fi setată prin intermediul interfeței VMS. Această funcție este foarte benefică în cazurile în care nu există suficient personal care să patruleze sau dacă patrularea presupune parcurgerea unui teren dificil sau zone potențial periculoase pentru oameni.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019